Gå til sidens hovedinnhold

Endelig får elevene på Kleiverud et verdig skoletilbud

Holmestrand ungdomsråd er veldig fornøyd med at elevene på Kleiverud nå etter altfor mange år får et verdig skoletilbud, skriver styremedlem Kristian Lekang.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For oss i ungdomsrådet har det å kjempe ungdommens og barnas sak her i Holmestrand kommune vært viktig. Det er tross alt der vi er valgt inn for.

Saken om Kleiverud-skole har vært en langvarig sak over flere år, preget av mye usikkerhet og lite forutsigbarhet for elevene ved skolen. Holmestrand ungdomsråd sto derfor på elevenes side da vi høsten 2020 tok til orde for at det var på tide å bygge en ny skole på Kleiverud, da det var en debatt om å legge ned eller bygge ny.

Legge ned var ikke et alternativ for ungdomsrådet, ettersom det ville svekket skoletilbudet til elevene.

Holmestrand kommune er en av to kommuner i Vestfold-Telemark som har befolkningsvekst, derfor er det også essensielt at man kan tilby grunnleggende velferd i de områdene folk bosetter seg.

Kleiverud-skolen har vært i for dårlig stand i altfor mange år, ungdomsrådet mente det var på tide at elevene skulle få et bedre tilbud. Elevene har gått på skole i brakker i gamle dårlige brakker. Inneklimaet har vært dårlig og det har vært for få klasserom til elevene. Det har vært kalde klasserom om vinteren og altfor varme klasserom om sommeren.

Jeg var selv elev på Kleiverud skole og tilbrakte mine skoletimer i trange brakker.

At elevene har et trygt, helsefremmende skolemiljø er viktig for at alle elevene skal få den undervisningen de har krav på. Det sikrer et høyt konsentrasjonsnivå og trygghet.

Skolegang er faktisk en menneskerett, da må skolene også være i stand. Derfor er vi i Holmestrand ungdomsråd veldig fornøyde med at elevene på Kleiverud nå etter altfor mange år får et verdig skoletilbud.

Spaden ble satt i jorden for flere måneder siden og byggingen har kommet langt. Det mener vi i Holmestrand ungdomsråd er veldig flott.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.