– En så stor kontrakt betyr mye for en liten bedrift som oss

MYE Å GJØRE: Familiebedriften Holes Delikatesse & Catering har travle dager, men Anne Ma og Torill Wilsgaard er glade for at oppdrag i forbindelse med asylsøkere også faller på små, lokale bedrifter.

MYE Å GJØRE: Familiebedriften Holes Delikatesse & Catering har travle dager, men Anne Ma og Torill Wilsgaard er glade for at oppdrag i forbindelse med asylsøkere også faller på små, lokale bedrifter. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

160 asylsøkere skal ha mat hver dag. Holes Delikatesse & Catering AS sørger for matlagingen.

DEL

(Vestviken 24) Kjøkkenet i Torvgården har kontrakt med Horten næringspark hotell. Den går ut på å tilberede varm lunsj og middag hver dag. 160 munner å mette to ganger daglig betyr travle tider for familiebedriften Holes Delikatesse i Horten.

Innehaver Anne Ma Wilsgaard og svigerdatter Torill Wilsgaard har mye å gjøre sammen med sine ansatte.

– Det ukentlige med julebord, andre arrangementer og julemat i kafeen går som vanlig. I tillegg kommer maten til asylsøkerne. Men det går bra, for vi jobber så mye vi klarer, sier Anne Ma Wilsgaard.

Liten bedrift

– En så stor kontrakt betyr selvsagt mye for en liten bedrift som Holes Delikatesse. Jeg synes det er fint at mindre bedrifter også kan få oppdrag. Vi er takknemlige for at vi kan bidra, sier Wilsgaard.

Holes Delikatesse & Catering AS er en av de eldste bedriftene i Horten.

Hun startet hos Holes Delikatesse i 1972. Den gang drev Peia Hole butikken i Thuegata.

– Jeg lærte utrolig mye av henne. Peia benyttet mange av oppskriftene til sin mor, Klara Hole. Hun hadde retter med mat fra landene rundt Middelhavet. De oppskriftene har jeg funnet fram igjen, sier Anne Ma Wilsgaard.

Ikke svinekjøtt

Det eneste hun ikke kan servere gjestene på akuttmottaket er svinekjøtt. Asylsøkerne får en jul uten ribbe og medisterkaker.

– Rød fisk var ikke særlig populært. Vi kokte suppe av rød fisk og tomater. Det falt ikke i smak, sier Anne Ma Wilsgaard.

– Men ellers har vi bare fått positive tilbakemeldinger på maten vi leverer, legger hun til.

– Asylsøkerne er glad i brød og ris, hvit fisk som torsk, kylling og lam. En dag laget vi lammegryte etter en tyrkisk oppskrift. En annen favorittrett var ovnsbakt torsk lagt i langpanne som vi tilberedte sammen med saus av olje, tomat, sitron, chili og diverse krydder, forteller Anne Ma Wilsgaard.

På ubestemt tid

Foreløpig er det ingen som vet hvor lenge Horten næringspark hotell skal fungere som akuttmottak.

– Situasjonen er midlertidig. Vi er klare til å stå løpet ut, sier Anne Ma og Torill Wilsgaard.

Holes delikatesse

Grunnlagt i Horten i 1917.

Holdt lenge til i Thuegata.

Flyttet for åtte år siden til Torvgården.

Innehaver er Anne Ma Wilsgaard.

Driver kjøkken og restaurant. sammen med svigerdatter Torill Wilsgaard.