Gå til sidens hovedinnhold

Elin hilser: – Snart er ferien her...

Sommerferien er rett rundt hjørnet for ordføreren og de fleste andre av oss.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå står sommerferien snart for døra og vi kan glede oss til ferie, late dager, bading, sene og lyse kvelder og mye kos sammen med de vi er glade i. Noen skal reise andre steder i landet på ferie, de fleste av oss skal benytte nærområdene. Denne sommeren blir tiden for kortreiste opplevelser og turer i eget land. Kanskje kommer vi virkelig til å få øye på alt det fine som finnes rett utenfor egen «stuedør» i ferien?

I hverdagen er det også mange som har fått øynene opp for alt vi har i Holmestrand og at vi er en kommune i stor vekst og utvikling. Det er både spennende og krevende for oss.

Vi har hatt en stor vekst i folketallet de seinere årene og det er liten grunn til å anta at det avtar. Kanskje runder vi 25 000 innbyggere i løpet av året?

For at vi fortsatt skal være attraktive for de unge og nyetablerte, er vi avhengige av å ha nok og gode barnehageplasser, samt gode læringsmiljøer i skolene våre.

Det er et viktig fokus og det er lagt ned mye godt arbeid i sektoren. Vi har gode skoler med faglig dyktige medarbeidere i kommunen vår. Men vi har store og uløste utfordringer knytta til noen av byggene som rommer skolene i dag. Både Kleiverud skole og sentrumsskolene i Sande er i svært dårlig forfatning og er ikke egnet til å huse elevene våre videre. Det er derfor viktig at vi får vedtak om bygging av begge disse skolene i løpet av høsten, slik at vi raskest mulig kan tilby gode og sunne arbeidsforhold for voksne og barn i disse skolene igjen.

LES Leila (43) flyktet fra diktaturet i Iran – nå bor hun i Odderudveien

Det er ikke bare nye innbyggere som har fått øynene opp for Sande – det har i høyeste grad næringslivet også. Vi har store næringsområder som er i ferd med å realiseres. Hanekleiva fylles opp raskt med nye bedrifter og vil gi en eventyrlig vekst i antall i arbeidsplasser. Kanskje er det allerede på tide å se på en utvidelse?

Bentsrud planlegger også for flere arbeidsplasser og vi har flere mindre områder som også kan benyttes. Det er viktig for kommunen vår å ha tilstrekkelig areal til næringsetableringer fremover, slik at vi raskt kan tilby egnede områder til bedrifter på flyttefot.

Næringsliv, kommune og andre aktører samarbeider og får til fremdrift og økt verdiskaping. Vi sier at vi er en «næringsoffensiv kommune» og vi viser det gjennom aktiv handling. Det vil alltid være slik at det vil være ting som kan bli bedre og som vi må jobbe mer med.

Vi har ikke funnet «form og fasong» på alt i den nye kommunen vår enda og det er grunn til å nevne at vi har en meget krevende økonomi som vi snarest må få på rett kjøl igjen. Jeg kan legge til en stor bekymring over at regjeringen ikke stiller opp med full kompensasjon for utgifter og inntektsbortfall knytta til

korona, noe som vil legge ytterligere sten til byrden for en allerede hardt presset kommuneøkonomi. Det er en trygghet å vite at vi har dyktige ansatte som passer på og driver arbeidet og kommunen vår fremover.

LES På tross av stengte universiteter er det ingen vei utenom eksamen: – Men vi er klare!

Og ikke minst - at vi har engasjerte innbyggere som sier ifra når de mener at ting er gjort bra eller at de bør gjøres annerledes. Jeg håper dere blir med og engasjerer dere når vi starter med kommuneplanarbeidet til høsten. Der legges alle premisser for videre utvikling og utbygging i hele kommunen.

Jo flere som engasjerer seg, jo bedre blir sluttresultatet. Vi kommer til å annonsere når vi starter opp, slik at det skal bli enklest mulig å følge med.

Kommentarer til denne saken