Nå har katten Gloria fått et helt nytt hjem

TILLITSFULL: Katrine og Teodor får et nytt familiemedlem i katten Glora, som må bruke genser fram til pelsen hennes har vokst ut igjen.

TILLITSFULL: Katrine og Teodor får et nytt familiemedlem i katten Glora, som må bruke genser fram til pelsen hennes har vokst ut igjen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

«Sementkatten»Gloria går ei trygg framtid i møte. Torsdag ble katten adoptert av en Våle-familie.

DEL

HOLMESTRAND: – Det er akkurat på denne måten vi ønsker at slike historier skal ende.

Et nytt hjem

Det sier Else Angeltun i Dyrebeskyttelsen i Vestfold.

Torsdag fikk sementkatten Gloria et nytt hjem, etter sin nokså trøblete opplevelse i Holmestrand sentrum tidligere i mars.

– Det verste jeg har sett, var karakteristikken fra Dyrebeskyttelsen.

Inne på området til Hydro ble katten funnet, forkommen og med pelsen innsauset i størknet sement.   Tre timer med barbermaskin måtte til for å få Gloria tilbake til gammel form. 

Dermed mistet hun sin varmende pels. Dyrebeskyttelsen utstyrte den med en spesiellaget Marius-genser for at den skulle holde varmen.

Etter all omtalen gikk det ikke lang tid før flere interesserte meldte seg for å adoptere ungkatten. Torsdag fikk Gloria så stifte bekjentskap med sin nye familie- som er fra Våle.

– Det er en frivillig her ved Dyrenes hjelpesenter som har sagt ja til å overta katten. Gloria er en veldig tillitsfull og trygg katt, og det gikk ikke lang tid før det oppsto et tillitsforhold mellom henne og de nye eierne, forteller Angeltun. 

Ikke i Holmestrand

– Vi ønsket at de som overtok Gloria, ikke skulle være bosatt i Holmestrand – vi ønsket å unngå at hun rømmer tilbake dit hun kom fra, sier Angeltun. Uten pels blir det viktig for Gloria å oppholde seg innendørs i det som gjenstår av vinteren.

– Det tar nok noen måneder før pelsen har grodd ut igjen. Uansett er det nødvendig for en katt å tilbringe sin første periode i et nytt hjem innendørs, opplyser Else Angeltun. 

Marius-genseren fra Dyrenes Hjelpesenter fikk Gloria forøvrig beholde.

LES OGSÅ: Nå trekker rådyrene nærmere

Artikkeltags