– Ta godt vare på kjæledyrene i varmen

SKYGGE OG VANN: Her koser bichonen Emma seg på båttur i Holmestrandfjorden. Da er det viktig med tilgang til skygge og vann. (Illustrasjonsfoto)

SKYGGE OG VANN: Her koser bichonen Emma seg på båttur i Holmestrandfjorden. Da er det viktig med tilgang til skygge og vann. (Illustrasjonsfoto) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mange eiere av kjæledyr opplever at dyrene får problemer på de varmeste dagene.

DEL

HOLMESTRAND: – Hvert eneste år får vi inn kjæledyr som har kollapset i varmen, og som må bæres inn på dyreklinikken for behandling. Noen kommer seg når vi får kjølt de ned med å spyle kaldt vann, men mange er så dehydrert at de må ha tilleggsbehandling i form av intravenøst væske.

Det sier Tor Kvinge, veterinær tilknyttet Tryg Forsikring og daglig leder ved AniCura Dyresykehus i Bergen, i en pressemelding fra Tryg Forsikring.

I disse dager vil gradestokken passere 30 grader i Holmestrand. Veterinæren ber folk se ekstra godt til kjæledyrene sine i heten.

– I intens sol og varme lider både katter og hunder. Se til at de har tilgang til skygge og sørg for at de har rikelig med vann, både innendørs og utendørs. Sett gjerne ekstra drikkebeger flere steder i huset og ute. Skulle dyrene begynne å pese, puste med åpen munn og se ubekvem ut, bør du spyle de med kaldt vann for å kjøle de ned. Ikke pakk de inn i våte og kalde håndklær, sier Kvinge.

Han minner også om at du aldri må la en hund være alene i en innelåst bil når solen steker på sommeren.

Artikkeltags