Nå trekker rådyrene nærmere

I KAMPEN FOR OVERLEVELSE: Vintere med mye snø er kritisk for rådyrene.- Det tærer på fettreserver og de ønsker å bruke så lite energi som mulig for å overleve vinteren uten særlig tilgang på mat, informerer Kristoffer Græsli, landbruksrådgiver i Holmestrand kommune.

I KAMPEN FOR OVERLEVELSE: Vintere med mye snø er kritisk for rådyrene.- Det tærer på fettreserver og de ønsker å bruke så lite energi som mulig for å overleve vinteren uten særlig tilgang på mat, informerer Kristoffer Græsli, landbruksrådgiver i Holmestrand kommune. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vinter, snø, rådyr og løshunder er en dårlig kombinasjon. – Pass på hundene, minner Vita Elise Thorup Eliassen om.

DEL

HOLMESTRAND: Etter nok et stort snøfall i Holmestrand trekker rådyrene stadig nedover mot boligstrøk. På gården til Eliassen som ligger i nærheten av Gaupås barnehage ser hun stadig de ville dyrene utenfor vinduet. Men om ikke hundeeiere respekterer den ekstraordinære båndtvangen som er innført i kommunen, kunne synet blitt mye mindre idyllisk.

– De aller fleste er flinke til å holde hunden sin i bånd. Men det er alltid noen som ikke er det, sier Thorup Eliassen.

Det er Oslo et levende bevis på. I slutten av januar ble fire rådyr bitt i hjel av løse hunder i Oslo. Tre av dyrene var i live og led grusomme smerter da viltforvaltningen kom til stedet. Mange rådyr lider samme skjebnen om vinteren og blir enten jaget i hjel eller bitt i hjel av hunder.

– La ikke det skje her. Jeg håper virkelig at hundeeiere tenker seg om nå, sier Thorup Eliassen som håper hundeeiere holder deres firbeinte i bånd fram til båndtvangen opphører 1. april.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.