Eidsfoss: Det har blitt en årelang tradisjon i Eidsfoss. Hver sommer har barna sin egen fest i det lille arbeidersamfunnet ved Eikeren. Da er det de litt gammeldagse verdiene som står i fokus, ikke smarttelefoner, nettbrett og Tik-Tok-videoer..

Det som gjelder er gammeldags lek og moro, sier primusmotor Julie Vega Dahl.


Blant aktivitetene barna kunne delta på i år, var «klassikere» som ansiktsmaling, muffinspynting, bamsesykehus, Eidsfoss mini-Landhandleri, leke og bade på stranda, lage sandslott, utkledning, lage mini-teater, ha sisten, lesekrok, høytlesning fra ekte bokekspert-bibliotekar, duploleking, legobygging, tegnebord, brette papirfly, hoppe og sprette rundt på plenen, potet-på-skje-løp, såpebobler, natursti og lage felles matbord.

Mange baller i lufta

Høydepunktet for mange er årets forestilling. I år var det Diego Belda og hans artige «Mannen med den levende kofferten».

Diego skuffet ikke. Med enkle rekvisitter som noen baller, en koffert, en hatt og en liten rød pinnestol, skapte han en magisk forestilling.

Små og store lot seg rive med av Diegos kreative krumspring.

Diego Belda er en ekte nysirkusartist og kursholder, og har siden 2005 arbeidet med barn og unge. Kursene hans starter med en sjongleringsoppvisning, før barn og voksne får prøve seg fram.

Slik var det også i Eidsfoss. Etter forestilling tok han med seg sjongleringsballer ut, og alle som ville kunne prøve seg.