Dette vil gjøre veldig vondt

Håpet svinner: Ungdommene som hadde sett for seg utvidet åpningstid ved den nye ungdomsklubben i Backergården blir nok skuffet. Foto: Pål Nordby

Håpet svinner: Ungdommene som hadde sett for seg utvidet åpningstid ved den nye ungdomsklubben i Backergården blir nok skuffet. Foto: Pål Nordby

"Småpenger" er store penger for kulturen når det kommer til konkrete poster det må kuttes i.

DEL

MeningerMed forslaget til hvordan den delen av kulturlivet som er styrt av kommunen, ser for seg hvordan det kan spares penger, blir denne situasjonen som de fleste har forstått at er alvorlig, nå til konkrete tøffe tiltak som vil ramme hardt.

Og dette er bare begynnelsen.

Det kultur kan klare å spare er tross alt småpenger i den store sammenhengen, men for kultursektoren er et hvert beløp inngripende i en allerede presset hverdag på drift.

LES Nå går det mot kraftige kulturkutt

De store pengene ligger i stillingsbrøker og nedleggelser.

Men for kulturen er en million eller to langt i fra småpenger. Og flere tøffe kutt allerede midt i budsjettåret må smerte ekstra i en tid da horn, gitarer og vokaler har vært stille på grunn av korona og smittefare. Nå skulle klubbvirksomhet og sceneaktiviteter tilbake til normalen, men så rammer kuttene i stedet.

Foreløpig er det forslag, det vil si mulige innsparinger på aktiviteter, i klubber og bibliotek, men mye skal skje dersom dette ikke blir kutt som vil gjøre fryktelig vondt. Vi snakker om reduseringer både i frivilligheten ved at sentralen i Hof foreslås nedlagt og i ungdomstilbudene ved reduserte stillinger i ungdomsklubben.

Bibliotekene har tidligere ønsket seg flere personalressurser. Nå kan det i stedet gå motsatt vei med færre til å gjennomføre aktiviteter.

Det kan bli veldig dyrt å være fattig.

LES Økonomikonferanse nummer to: Kapasiteten bommer


Artikkeltags