Gå til sidens hovedinnhold

Dette går altfor sakte

Det ropes stadig høyere fra flere hold om en logistikkendring på vaksinefordeling. Å rope høyt pleier å virke.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det må føles som et fortvilende tidstap for helsepersonell og kommune, som prøver å holde garden oppe mot trusselen om muterte virustyper som sniker seg inn over landegrenser og kommunegrenser, samtidig som det bare kommer dråper av virusvaksinen – i stedet for liter.

Fortsatt jobber Holmestrand kommune med vaksinering av sine beboere på sykehjem, helsepersonell og innbyggere som har en alder fra 85 år og høyere.

Trolig vil det gå lang tid før menigmann i får et vaksinetilbud. Den viktigste årsaken til at det enda ikke er åpnet for generell vaksinering av befolkningen er mengden vaksine som kommer til Norge og Holmestrand.

LES Holmestrand definerer seg ikke som randkommune. Innkaller formannskapet til informasjonsmøte tirsdag

I uke fire, altså den uken vi er inne i, får Holmestrand kommune 234 doser vaksine, og det samme tallet gjelder for neste uke. Da er vi allerede godt inne i februar, og det er snart halvannen måned siden den første dosen ble satt på Ellingsrudhjemmet i Oslo 3. juledag.

Kritikken har økt i styrke. Ikke bare i forhold til antall vaksinedoser, men også på logistikken, der vi skal være så rettferdige og demokratiske at småkommuner uten smitte skal få sine doser i like stort monn etter folketall, som der smitten florerer ute av kontroll.

At 89 kommuner fikk kun ett glass med vaksine i uke to, det vil si fem doser, det er ikke en logistikk som fungerer.

Er det hull i en ballong må det tettes der hullet er, ikke settes bøter på alle andre steder ballongen kan risikere å sprekke.

LES Unormalt stille på bensinstasjonen

Kommentarer til denne saken