Gå til sidens hovedinnhold

Dette er ingen bilvei!

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er helt utrolig hvor hodeløse enkelte er. Det er for sent å si beklager når en unge blir kjørt ned i skiløypa - med bil!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

– Det er jo helt sykt, sa leder i Botne Skiklubb Helge Christiansen, da han ble klar over hva enkelte uten vett og folkeskikk driver med.

At det alltid finnes en og annen idiot, ja det må man nesten regne med overalt. Men at det finnes så mange idioter på en gang at flere biler raser innover i skiløypene i Botnemarka, ja, det er nærmest utrolig – men dessverre sant.

Flere biler tok seg rundt halvannen kilometer inn i skiløypene, ille i seg selv, for alle de frivillige timene det koster å legge til rette og preparere for dem som vil ha mest mulig vintersport på fritiden. En annen sak er at tullekjøringen i skiløypene fant sted på en søndag, da barn og voksne, både med og uten ski er på tur.

LES Grisekjørte nær barn i skileikarenaen – foreløpig har ikke politiet gjort noen ting(+)

De forventer ikke å møte biler i rasende fart rundt neste sving. For det var minst tre biler, som holdt en farlig høy fart i terrenget, ifølge et øyenvitne Jarlsberg har snakket med.

Et anslag på 60–70 kilometer er livsfarlig der det ikke er lagt til rette for bil, og der folk ferdes til fots. Turgåere som ikke forventer at det skal være biltrafikk de kan møte på i skogen.

Heldigvis har politiet ved hjelp av flere, som kom midt oppe i galskapen, sikret seg flere registreringsnummer, og det er å håpe og forlange at de følger opp og bøtelegger synderne så det svir.

LES Hest stakk av rett før løpet – vant likevel(+)

Idiotiet burde vært straffet med førerkortbeslag – i tillegg til kostbare bøter.

Kommentarer til denne saken