Over 50 mer eller mindre aktuelle tomtealternativer har Statsbygg å velge mellom før de skal grovsortere og finsortere kandidatene før jul.

Det handler om nytt storfengsel på Østlandet, og i potten for den kommunen som til slutt trekker vinnerloddet kan det ligge flere hundre nye arbeidsplasser og uante ringvirkninger for lokale næringsdrivende og tjenesteytere.

Et stort fengsel er som et lite samfunn. Det trenger nær sagt alt av alle mulige tjenester, som hvilket som helst annet lokalsamfunn, bare i mindre skala. Med andre ord, det vil være enormt stort og viktig for den kommunen som skiller seg ut fra de andre 49 kandidatene.

LES Holder kortene til brystet, men en avklaring kommer før jul

I følge Romerikes Blad skal 23 tomter være plukket ut i en foreløpig grovsortering.

Til avisen sier kommunikasjonsleder Thale Berg Huseby at disse er tatt med videre på kriteriene tomtestørrelse og avstand til Oslo. Hun sier også at dette ikke er en komplett liste, og vil ikke si hvilke kommuner tomtene befinner seg i.

Til Jarlsberg sier Berg Huseby kun at arbeid med tomtealternativene pågår og at Justisdepartementet skal få en anbefaling i løpet av desember.

Hvor mange som blir med videre til den store finalen, er også uklart, men med finaleplass kan alt skje. Det er bare å krysse fingrene og håpe at Holmestrand er med. Det betyr jackpot å gå helt til topps.

LES Dømt for grovt trygdebedrageri – fikk redusert straff fordi påtalemyndighetene brukte så lang tid at de selv brøt menneskerettsloven