Gå til sidens hovedinnhold

Det klør i reiselysten

Det skal godt gjøres for noen og enhver ikke å senke skuldrene en smule etter at covid-vaksinen har kommet til landet og kommunene. Mange har allerede bestilt seg ferietur til høsten og den kommende vinteren.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Et reiselystent folk begynner å røre på seg igjen.

Ikke før er de første dosene av vaksinen, som vi nå fortløpende skal få i armen godkjent og sendt til landet, før optimismen og reiselysten prikker i vinterblek hud.

Det kan gi en bestillingsboom hos reiseoperatørene, selv om ingen kan garantere at pandemien og smittefaren vil være over i alle aktuelle og populære ferieland.

Statsminister Erna Solberg, helseminister Bent Høie og alle andre som uttaler seg om pandemien er redd for at vi senker skuldrene for tidlig, samtidig som det jubles for vaksinestart.

LES Andrea (21) kom seg hjem fra London til norsk jul

Salgsstarten hos reiseoperatører for høsten og den neste vinterens sydenturer har fått en pangstart. Mange satser på at vi mot neste vinter er tilbake til normalen, med fulle strender av nordmenn på Kanariøyene og i Thailand.

Og for noen har reiseabstinensen og drømmen om mer eksotiske omgivelser fått fram kreative løsninger. Som hos Gunnar Hunskaar fra Sandefjord, som omgjorde sitt kjøkken til «ekte» flycabin.

Han byttet ut kjøkkenbordet med tre seterader fra et SAS-fly, og tok lydopptak av vanlig kommunikasjon man hører fra cockpit. Med kjøkkenskapene som baggasjehyller, en ekte serveringsvogn – med godsaker som hører til, boardingpass og det hele inviterte han venner på langtur – fra kjøkkenet.

En fantastisk nødløsning og fantasireise, men nå vil folk ha varm sol i ansiktet og fin sand mellom tærne igjen.

LES Knut Jul Meland skrev årets artikkel i Forskning.no

Kommentarer til denne saken