Gå til sidens hovedinnhold

Det er så stille...

Artikkelen er over 1 år gammel

Påsken kalles for den stille uke – i år er det ekstra stille.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Flere tusen er smittet av Corona-viruset, noen har blitt alvorlig syke. Folk dør. Over 400 000 nordmenn er nå jobbsøkende hos NAV. Skolene og barnehagene har vært stengt i flere uker.

Innbyggerne får ikke bevege seg slik de ønsker. Norge slik vi kjenner det, er ikke til å kjenne igjen.

Hvor lenge landet kommer til å være i denne unntakstilstanden vet ingen. Det er likevel på det rene at dette vil prege hverdagen vår i lang tid. Nordmenn viser en fantastisk solidaritet når det er vanskelig. Det er likevel viktig å minne oss på å fortsatt ta litt ekstra vare på hverandre, og ikke minst være litt ekstra på tilbudssiden i forhold til naboer eller andre som vi vet sliter. Mange barn har hatt skole og barnehage som en helt nødvendig pustepause i det daglige – for en del av disse kan situasjonen nå være ekstra vanskelig. Her har vi alle et ansvar!

LES Tre uker med annerledes-skole unnagjort:– Jeg er veldig stolt

På Stortinget og i regjering jobbes det med å finne løsninger som gjør at vi best mulig kommer gjennom krisa. For store deler av næringslivet vårt er det som om noen har slått av bryteren – det er helt stopp. Det igjen fører til at over 10% av arbeidsstyrken vår er helt arbeidsledig. Heldigvis er ni av ti som melder seg hos NAV permitterte, men jo lenger denne krisa står på – jo vanskeligere blir det for bedriftene å komme på fote igjen. For de første som ble permitterte nærmere nå perioden med full lønn seg slutten. Det kan bli en tøff vår for mange. Jeg er glad for at Stortinget, med Arbeiderpartiet i spissen, sørget for at vanlige arbeidsfolk ikke ble glemt i de første krisepakkene. Det er tross alt snakk om hundrevis av milliarder til næringslivet. Det skulle bare mange at ikke vanlige folk også tas vare på!

Samtidig som køene hos NAV vokser i et skummelt tempo, så er det andre som holder hjula i gang. Helsearbeidere, renholdere, butikkmedarbeidere og bussjåfører er noen av yrkesgruppene som for alvor har vist oss hvor viktige de er for samfunnet vårt. Lærerne har på strak arm gått over til heldigitale læringsarenaer. Vi er alle skyldige dere som står på en stor takk!

LES Marius (16): Blir hjemme i garasjen i påsken

Når dette er over, håper jeg at Norge blir slik vi kjenner det. Skal vi klare det, så må vi passe på hverandre, hjelpe hverandre og ta hensyn til hverandre. Og hvis noen bruker disse dagene til å planlegge sommerferie, kanskje en Norges-ferie hadde vært noe? Da opplever du verdens vakreste natur. Og du er med på å redde arbeidsplasser i en hardt truet bransje.

Kommentarer til denne saken