Johannes Eick (59), storebror til Mathias, fortalte oss via en rekke spennende konstellasjoner som Airamero, Vigleik Storaas og ikke minst sammen med Elin Rosseland, hvilken strålende musikant han var. Til tross for masse jobber og stor åtgaum både blant medmusikanter og publikum ellers, så fant han likevel ut at han enkelt og greit gikk lei og la bassen nesten bokstavelig talt på hylla. Den blei ikke rørt på mange år og Eick jobba blant annet som snekker og i barnehage - og stortrivdes med det.

Det var ikke få som prøvde å lokke han tilbake underveis, men han var bestemt: det var game over. Som kjent er det lov å skifte mening og det skal vi være veldig glad for at Eick den eldre gjorde til slutt.

Nå er han tilbake i en rekke settinger igjen - ikke minst sammen med sin sjelsfrende Elin Rosseland og faktisk også som vikar i lillebror Mathias sitt band.

Johannes har hatt en tanke i mange år – også før han «la opp» – om en dag å lage et soloalbum også. Sammen med sin spesielle seks-strengs store fele satte han kursen for Ocean Sound Studio på Giske på Sunnmøre sammen med Mathias som produsent.

Med en rekke ideer og låter i bagasjen – 15 har det blitt til sammen på utflukten som varer i vel 47 minutter – brukte han tre septemberdager i fjor svært godt.

Det har ført til et svært så variert lydlandskap der han både med og uten bue og med en smakfull bruk av effekter, tar oss med til vakre, melodiske og ettertenksomme steder der det er godt å være.

Johannes Eick forteller oss tydeligere enn noen gang at han er en musikant med flotte og sterke ideer og et uttrykk han er helt aleine om.

Du verden så glade vi skal være for at han tok bassen i ei anna hånd igjen. Det er mulig snekkeryrket gikk glipp av en kapasitet i Johannes Eick. Det får så være – musikken trenger ham enda mer.