Gå til sidens hovedinnhold

Det er bare trist, og fælt

Den brå fugledøden i Holmestrand opprører og engasjerer.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fugler dør i Holmestrand. Naboer og innbyggere fortviler, og mange uttrykker sin tristhet til lokalavisen og på sosiale medier. Mattilsynet venter på prøvesvar av hva denne brå og uventede fugledøden kan komme av.

Naturlig nok i en slik sak som engasjerer veldig mange, blir det også spekulasjoner om det er naturen selv, eller om det er mennesker som står bak.

LES Flere fugler blir syke i Holmestrand - kjemper mot spasmene

Etter at Jarlsberg skrev om svanefamilien som ble syke og døde i løpet av forrige helg, har det strømmet på med tips fra lesere som også har observert døde andefugler i sjøen i Holmestrand. Og innerst i havnebassenget har en flokk med ærfugl-hunner holdt til sammen med en større gruppe unger.

En av de visste tydelige tegn på at den var rammet av sykdom tirsdag formiddag med forvirrende atferd der den spant rundt seg selv uten mål og mening. Andungen spant rundt i ring og kastet på hodet. Til tider var det også kraftig skjelving. Den ble fanget inn og avlivet tirsdag.

Uten at vi vet antallet skal mange ærfugler ha mistet livet i løpet av den siste uken.

LES Fugledød på Dulpen i helgen - alle svaneungene er døde

Nå setter vi vår lit til at de som er mest eksperter på sykdom på fugl kan finne ut av det, slik at ytterligere spekulasjoner kan legges til side.

Det hjelper heller ikke på styrken av meninger og ideer at to katter også ble funnet døde i vannet i Holmestrand i løpet av relativt kort tid.

Kommentarer til denne saken