– Det blir ingen jul uten å glede andre, sier Marny Grønli. Hun og familien ønsker å gjøre dem glade, de som gruer seg til jul. En god tanke – en god gjerning.

Et godt bilde på mye av den positive aktiviteten som rører seg om dagen, og mye av den stå-på-viljen vi har sett for andre gjennom det som har vært Frivillighetens år 2022. Et år hvor det virkelig har vært behov for mange frivillige hender som henter, bringer, bærer, pakker og deler ut. Kanskje også trøster.

Prosjektet «Matkurven Holmestrand» er det ferskeste eksempelet på at folk trår til når det trengs en ekstra innsats.

Her har bymisjonen, kommunen, næringsforeningen, deler av næringslivet og en rekke frivillige gått sammen om å skape et dessverre helt nødvendig tilbud på kortest mulig tid.

«henter, bringer, bærer, pakker og deler»

LES Ildsjelprisen: Olaf Tufte overrasket Eira i lunsjen

Ildsjeler er helt vesentlig for å dra i tauet som får lokalsamfunnet til å gå rundt. Ildsjelene har også en evne til å dra andre med seg, slik at det blir slagkraftige lag, organisasjoner og foreninger. Ikke alle kan få, men noen av dem som står i front får også sin fortjente applaus i det offentlige i form av utmerkelser som diplomer og kronebeløp, som et tegn på takknemlighet for veldig mange år i bresjen for å skape enda bedre samhold og samarbeid i lokalmiljøene.

Frivillighetsprisen til Aud Gunnestad var en slik. Et forbilde helt sentralt i oppbyggingen av aktivitetene i frivilligsentralen, flyktningarbeid og annet i Sande.

I Hof kunne en ildsjel i idrettslaget nylig åpne døra hjemme for grossist i OL-medaljer Olaf Tufte. Han kom med ekstra gratulasjoner til Årets ildsjel i Vestfold og Telemark, Eira Weseth.

Det er heller ikke mer enn et par-tre uker siden Maria Benestad fikk årets kulturpris for sitt arbeid lokalt med tekstilkunst. Gjennom flere tiår.

Frivilligheten ser ut til å ha et godt driv hele året, men i desember blomstrer aktivitetene aller mest, enten det er å lage nissetrivsel på låven på Reidvintunet, julegrantenninger, godteposepakking, markeder, juleverksteder, basarer, idrett, konserter eller barneteater.

Det yrer overalt, og det topper seg mot jul. Heldigvis er det slik at de fleste ildsjelene, og andre frivillige, fortsetter i sin iver og sitt virke videre over i 2023.

LES Kiwanis Club legger ned etter 45 år med humanitært arbeid

Men når Frivillighetens år 2022 nå er på hell, er det også på sin plass å takke for innsatsen til noen som gir seg.

Kiwanis Club Holmestrand har jobbet humanitært og gitt sitt bidrag til lokale små og store prosjekter i 45 år, men legger nå inn årene. Det etter å ha delt ut de siste 130.000 kronene fra kontoen. Mange vil nok blant annet savne lukten av nygrillet laks på brygga under kulturfestivalen.

Takk for innsatsen til dere alle!

LES «Matkurven» åpnet – og Lisbeth gir stafettpinnen videre til Marianne