– Vi håper at HIF Fotball kan være i gang igjen med kamper i august, sa sportslig leder i HIF Fotball, Torben Henriksen til Jarlsberg.

LES – Breddeidretten fortsatt på vent

Det var i begynnelsen av juni. Treningen var i gang igjen, og det var optimisme å spore for breddeidretten også når det gjaldt ordinære seriekamper. Uansett tidspunkt, så ville det bli en rar 2020-sesong, men håpet var fortsatt der om noe normalitet for utålmodige spillere og ledere.

Men det skulle gå nesten hele september før avgjørelsen falt, som vel «alle» trodde måtte komme, etter at tiden gikk uten at klarsignal kom fra Norges Fotballforbund. Sluttstrek for breddefotballens kamper i 2020 ble satt før helgen, og det skaper ytterligere uro i rekkene.

LES Ledet HIF i 31 år: Fra et synkende skip til ei solid skute

Sesongen er kansellert fra nivå tre (2. divisjon) for damene og fra nivå fire (3. divisjon) for herrene. Og når ikke vanlig aktivitet, treninger og kamper har kunnet gjennomføres har fotballen opplevd frafall i rekkene, ikke bare enkeltspillere på ulike lag, men hele lag har blitt «borte».

Å dempe frafallet, og opprettholde motivasjonen, både hos de aktive og det frivillige apparatet rundt, blir nå en stor oppgave rundt om i bredden.

I tillegg til en rasert sesong er økonomien allerede mer enn tynnslitt hos mange klubber og lag etter det merkelige halvåret som har gått. Nå er det punktum finale.

Hvordan veien blir videre er det ingen som vet, heller ikke hvor store de negative langtidseffektene blir, noe som også henger sammen med hvor lenge pandemien skal frata oss handlefrihet.

Håpet må være at ballen ruller igjen som normalt i 2021, og at skadevirkningene blir færrest mulig.

LES Sverre Fortun: Har tatt idrettsmerket for 62. gang