Gå til sidens hovedinnhold

Det blåser en positiv vind

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Nu går alt så meget bedre». Det med «alt» er å ta litt for kraftig i, men det kjente sitatet fra tidligere statsminister Kåre Willoch, er et bilde på om ikke alt, så ganske mye nå om dagen, er det som går den rette veien.

Vi har over tid blitt vant til stadige pressekonferanser med pekefingre høyt hevet og formaninger om håndvask og spriting, regler og avstandsbegrensninger på alle kanter, mens permitteringer, ledighetstall og kostnader har skutt i været. I vårt nærmeste naboland og rundt i verden har dødstallene tragisk nok gjort det samme.

Det begrenser fortsatt utreisemulighetene og «Harry-handel», og «tvinger» oss til ferie på egen grunn. Men det er mye bra i det, for her hjemme har vi med stramt grep greid å stagge styggedommen såpass at det nå er tid for å bli nær normalisert.

LES Nå er Holmestrand smittefri - ingen er registrert med koronavirus

Den siste pressekonferansen torsdag ettermiddag bekreftet nok et steg i riktig retning. Nå er det over en måned siden de første forsiktige tilnærmingene til normalitet ble gjort, og med fortsatt synkende koronatall sett i lys av alle de som nå er testet, går dette bra. Smittesituasjonen, innleggelser og behov for respiratorhjelp har ikke forverret seg med døra på gløtt, dermed kan den åpnes ytterligere, og snart helt.

Fra tirsdag, og de tre siste ukene av skoleåret, blir det tett opp til vanlig undervisning i klasserommene, og endelig kom bekreftelsen på at også barne- og ungdomsidrettene kan starte igjen. Riktignok ikke i større grupper enn 20 med forsiktig tilnærming til kontakt, men likevel et stort steg i ønsket retning for både utøvere, foreldre, trenere, klubber og forbund.

«Nu går alt så meget bedre»

Etter en drøy uke med lovlig landligge til bryggene med overnatting i båt, ventes det storinnrykk i Holmestrand med finværet i pinsehelgen. På tross av alt kan dette bli en riktig så fin sommer i byen og i resten av kommunen. Det kribler hos noen og enhver, og det begynner også å røre seg igjen i kulturlivet. Intimkonserter og småarrangementer har på kreativt vis blitt til, og uten festivalsommer i Holmestrand, Eidsfoss og Sande, skal det etter det Jarlsberg kjenner til bli mye moro og massasje for sjelen likevel. Vi gleder oss nå til sommeren på en helt annen måte enn vi gjorde bare for et par-tre uker siden.

LES Over halvparten av ungdommene føler seg mer ensomme i koronatiden – i kveld skal løsninger diskuteres

At kommunesenteret igjen har et oppegående hotell å by sine gjester på er virkelig et pluss, særlig i en sesong nordmenn skal feriere hjemme. En nydelig mulighet til å få en «flying start», og en gylden mulighet for alle butikker og næringsdrivende i Holmestrand til å dra i den samme enden av tauet. Det er mye å by folk på, det må bare vises fram.

Jarlsberg ønsker alle en god pinse, hvor det ser ut som om solkremen blir like viktig som spriten – å ha på lur.

LES Juryen har talt: 150.000 kroner til de unge

Kommentarer til denne saken