Gå til sidens hovedinnhold

Deponi for farlig avfall: Honnør til Venstre

Jeg er ikke Venstre-velger, men gir allikevel allmulig honnør til de i dette partiet som har en holdning til avfallshåndtering i landet. En holdning som henger på greip.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Tønsbergs Blad)

Det er ikke tvil om at en politikk som betyr å grave farlig avfall ned i bakken her i Norge for å bli bli kvitt søppel, importert fra mer eller mindre ukjente land, virker nærmest utrolig. Det samme kan sies om at multinasjonale selskaper med en fabrikk i Norge, skal få dumpe sitt farlige avfall i samme hullet, på tross av at samme selskap renser og gjenvinner det samme avfallet andre steder i Europa. Ikke lønnsomt å gjenvinne, sier selskapet her i Norge.

Og nå får vi høre at deponiet på Langøya utenfor Holmestrand er fullt, og behovet for et nytt "hull" er virkelig akutt. Så langt har Norge kommet med sin "avfallsplan" at Miljødirektoratet allerde for syv år siden, på bakgrunn av totalt fraværende innsikt og kunskaper, etter råd fra "avfallseksperten" NOAH AS, peker på gamle gruveganger i Brevik by som det best egnede stedet. Til tross for at gruvene i Brevik lekker til luft og vann, og til tross for at Norcem sin virksomhet må opphøre sammen med ca 200 arbeidplasser.

Joda: Det finnes alternativer uten at ledende politikere, med statsministeren i spissen, ikke klarer å fortelle NOAH AS og Kronos Titan at steinalderen er over. Vi har nådd et punkt som sier at nå er det fullt. Det blir ikke et nytt "Langøya" blant flere tusen mennesker i Brevik.

Kommentarer til denne saken