Gå til sidens hovedinnhold

Den stille sommeren

Arrangementsmessig er 2020 nærmest avlyst. Om idretten kan få noe ut av sommeren kan torsdag muligens gi et svar på.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Her blir det liv, nei, nei». Det var ikke slik teksten fra DDE på den nye scenen i Eidsfoss skulle låte, men slik blir det.

Det blir ikke mye til liv, men dørgende stille. Den stilleste sommeren i manns minne, både i Eidsfoss og andre steder.

Det kom verken som noe sjokk eller en overraskelse at regjeringen forlenget restriksjonene for arrangementene som samler over 500 mennesker. At den nye datoen vi kan håpe på åpning for store arrangementer nå er 1. september betyr at hele sommeren, med sine publikumstrekkende arrangementer ryker. Det får store konsekvenser for mange rundt om i landet, også her lokalt, hvor lille Eidsfoss er den store arrangøren av dager som trekker mye folk.

LES Nå strømmer kundene til Holmestrand Optikk igjen: – Vi er totalt fullbooket

Årets 1. maifeiring, 17. mai-togene og Holmestrand kulturfestival visste vi allerede om. Økofestivalen i Sande likeså. Nå følger Eidsfoss musikkfestival, steintreffet, knivtreffet og markedsdager rundt om. Trolig åpen dag på Langøya og andre stevner også.

2020 avlyses!

Nå blir det spennende å høre hva kulturminister Abid Raja sier torsdag, når de nye restriksjonene kommer for hva som kan være tillatt etter 15. juni. Som de fleste vet er alle arrangementer fram til denne datoen avblåst. Ikke minst er idretten spent på hva som skjer, om for eksempel sommeridrettene, og kanskje toppfotballen kan komme i gang igjen.

I så fall med tomme tribuner, men nå er alt bedre enn ikke noe.

LES Smittetallene har ikke økt i Holmestrand:– Folk har vært flinke

Kommentarer til denne saken