Gå til sidens hovedinnhold

Den «rare» skolestarten

En gammel tradisjon med å håndhilse på sin rektor må legges vekk i år. Koronaen gjør skolestarten annerledes i år.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er feil å si at det blåser en mørk sky over årets skolestart, men en rød usynlig sky truer all aktivitet der det samles mange mennesker, skolestart eller ikke.

Det gjelder i alle sammenhenger å være forsiktige, etter at Norge og enkelte kommuner smertelig har fått merke at viruset lagt i fra har sluppet taket. Den andre bølgen som ekspertene har spådd i høst er i ferd med å gjøre seg gjeldene mange steder.

Smittevernhensyn vil prege både skolestarten og skoleåret, og det er spesielt at en så innarbeidet start på en skolekarriere, som å bli ropt opp som førsteklassing, gå de litt nervørse skrittene bort til skolens rektor for så å veksle et håndtrykk, som et bevis på at alt det som har blitt snakket om så lenge rundt skolestart – nå er et faktum. At det skal vi ikke gjøre lenger.

LES Tre serveringssteder overholdt ikke smittevernrådene: – Gjestene har også et ansvar

Dette er i år et nødvendig skille i en lang tradisjon samt skikk og bruk. Koronaen setter dermed sitt preg på skolestarten allerede fra første stund.

Ellers får vi bare håpe at det ikke blir tilstander som i Indre Østfold i våre lokalsamfunn. I deler av Østfold så myndighetene seg nødt til å stenge både skolefritidsordningen og barnehager denne uka for å begrense en økende smittefare.

Nytt i august er også at første del av tre i den nye læreplanen for grunnskolen og videregående skole tas i bruk dette skoleåret for første til niende trinn, pluss VG1 på videregående.

LES Da 30 ansatte gikk ut døra med pc-en under armen 12. mars:– Det ble en veldig spesiell dag

Kommentarer til denne saken