Det må bli slutt på at Sande har «privatpraktiserende» ordfører

Jan Fredrik Vogt, Gruppeleder Sande FrP og medlem av fellesnemnda.

Jan Fredrik Vogt, Gruppeleder Sande FrP og medlem av fellesnemnda.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Er man ordfører eller varaordfører skal man ikke fronte sitt personlige eller partisyn når kommunestyret har vedtatt noe annet, skriver Jan Fredrik Vogt i Sande FrP.

DEL

LeserbrevDet er underlig og jeg må si jeg reagerer på at Sandes ordfører i NRK snakker ned flertallsvedtak i kommunestyret om bytte av region. Nå forventes og forlanges det at ordfører er lojal mot vedtaket. Det må bli slutt på at Sande har «privatpraktiserende» ordfører.

Jeg reagerer videre på en del påstander om omkamp i denne saken. Det er faktisk Holmestrand og AP/Sp som har tatt omkamp om punktet i avtalen.

Jeg må si jeg setter spørsmålstegn ved om Sandes ordfører er bevisst sitt oppdrag og sin rolle. Er man ordfører eller varaordfører skal man ikke fronte sitt personlige eller partisyn når kommunestyret har vedtatt noe annet. Det er uryddig.

Det var mange som satte kaffen i halsen da Sandes ordfører, i strid med det hun og ordføreren i Hof, Holmestrand og Sande hadde skrevet under på i avtalen, anbefalte å inngå i regionen og ekteskapet med Telemark. Det er var også bakgrunnen for at jeg reagerte så sterkt i møtet i fellesnemda tidligere. Det er nå klart at ordfører ikke hadde noe mandat til å gå ut med noe annet enn den avtalen som var signert og vedtatt i de tre kommunestyrer, og senest i felles kommunestyre nå rett før jul. Jeg må da langt på vei si meg enig med Holmestrands ordfører Svele som var noe overasket over at Sandes ordfører Weggesrud, uttalte seg uten noe forankring i kommunestyrets flertall.

LES OGSÅ: Samstemte ordførere vil anbefale Vestfold og Telemark fylke (+)

Sandes ordfører hadde aldri noe mandat til å gå mot avtalen i fellesnemnd og burde aldri flagget dette. Nå står hun igjen avkledd av flertallet. En ordfører skal representere kommunen og det flertall kommunestyret har. Det gjør ikke Sandes ordfører, som heller fremstår som en «privatpraktiserende» ordfører.

Som nevnt reagerer jeg også på påstandene om at det nå er omkamper i Sande.

Det er faktisk Hof sin tidligere ordfører, Holmestrand og Sandes ordførere som tar omkamp på det man har skrevet under på i avtalen. Avtalen er klar på at dersom Vestfold og Buskerud inngår i forskjellige regioner skal den nye kommunen følgelig melde overgang til Buskerud, (Det vil si den regionen Buskerud da inngår i).

Avtalen er enstemmig vedtatt flere ganger, også i Hof og Holmestrand og senest nå før jul i felles kommunestyremøte med Sande. Dette uten at noen tok tak i eller problematiserte avtalens punkt på dette området.

At ordførere da nå tar omkamp på punkter i avtalen, men prøver å gi inntrykk av omkamp fra «opposisjonen» i Sande er historieforfalskning.

Enkelte kommer med påstand om nye faktorer. Dette stemmer jo ikke og det finnes ingen som har klart å fortelle noe som helst om hva de nye faktorene skulle være. Noen prøve å si at man ikke visste om Viken, men da har man levd i et absolutt politisk vakuum og så mye undervurderer jeg hverken politiske konkurrenter eller motstandere.

Jeg viser til at Hof og Holmestrand vedtok avtalen, med punktet om skifte av regionen enstemmig henholdsvis 20/11 2016 og 22/11 2016, samt nå før jul i fellesmøte uten å ta opp dette.

Jeg vil da minne om at Viken slik vi ser i dag, allerede var godt i gang med prosess. 9/9 2016 var nemlig Viken, med navn, og de tre fylker Akershus, Buskerud og Østfold ute på offisielle fylkessider, og man lanserte da denne regionen. Man kan lure på hvilke vesentlige forhold som liksom skal være fundamentalt annerledes. Det står faktisk ikke til troende.

LES OGSÅ: Det er i Vestfold vi hører hjemme

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags