Tilgivelse eller tillatelse?

Hogstfelt

Hogstfelt Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Idyllen brister når noen gjør som man vil.

DEL

LeserbrevJeg har tråkket mine barneføtter og hatt mine barneår i den skogen bak Solåsveien, det er derfor et flott lekeområde som gir to- og firbente rekreasjon med mye lek og moro.

LES OGSÅ: Håper på en streng reaksjon fra kommunen: Omfattende ulovlig hogst på friareal (+)

Et skogsområde kan godt ryddes til tider og få luft mellom trærne, det er alltid bra og det er riktig at det har blitt tatt trær i den skogen over mange år, men det er høye enkeltstående trær som er ruvende eller store, eller som kan bli tatt av vinden og kratt som vokser over hodet på oss. I de tilfellene har kommunen tilrådet dette, da de ikke har kapasitet til å gjøre jobben selv.

Men det er med undring at misforståelse på kommunikasjon er årsaken til at trær og kratt er tatt på et enkelt område, så vidt jeg vet har vedkommende huseier hatt flere prosjekter i Holmestrand og kjenner til teknisk avdeling godt, hvilke regler som gjelder for utenom hus. Jeg har forståelse for at naboer synes dette er flott, hvem vil ikke ha et åpent område og sol rundt tomten sin?

Idyllen brister når noen gjør som man vil. Det er kjipt for kommunen når noen tar seg til rette og ugreit som politiker, at noen ikke følger regelverket og spesielt når noen har nok økonomi til å betale reaksjonen kommunen måtte gi, for trærne kan ikke aldri erstattes.

LES OGSÅ: Sande: Bakke er skeptisk til ny skoleplassering (+)

Derfor utfordrer jeg kommunen på at huseier kan være med å sponse nytt lekeområde, siden det nå er blitt et nytt åpent område, og lekeplassen har vært forsømt over mange år. Noen har hensatt en gammel båt der over tid, en steinhaug som aldri er blitt hentet igjen fra naboer og gamle lekeapparater som er farlig for barn, som nå bør fjernes.

Solåsveien er midt i et generasjonsskifte og Gudumstien, med flere og flere barn som kommer til skogområdet, samt at Gaupås barnehage bruker den som sitt turområde, da hadde dette vært flott å få den lekeplassen det egentlig skal være. Vi snakker her om å gi tilgivelse eller tillatelse, uansett vil aldri trærne kunne erstattes, noe både huseier og kommunen vet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags