Når skolene ligger utenfor sentrum skaper det bedre samhold mellom elevene

GOD PLASSERING: Holmestrand videregående skole har det best der den ligger i dag, mener tidligere rektor Jan Kuvaas.

GOD PLASSERING: Holmestrand videregående skole har det best der den ligger i dag, mener tidligere rektor Jan Kuvaas. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Eks-rektor Jan Kuvaas argumenterer i dette leserinnlegget for hvorfor dagens skoleplassering er den riktige – også for en eventuelt storskole for nordfylkets videregående-elever.

DEL

MeningerFylkestingsrepresentant og AP-politiker Haslestad mener Holmestrand skal ha videregående skole, men da snakker han ikke om Holmestrand by. Han er selv avbildet sammen med fylkestingsrepresentant og leder for Vestfold Arbeiderparti, Arve Høiberg, i Jarlsberg avis den 21.12.2017, og her går det frem at disse to allerede i juni s.å. lanserte ideen om å slå sammen dagens to videregående skoler til en.

LES OGSÅ: Jo, det skal være videregående skole i Holmestrand i fremtiden

Samme måned bestiller fylkestinget informasjon om bl.a. denne mulighet. Bakgrunnen er innspill fra Vestfold Arbeiderparti, som samtidig lanserer rådhustomta i Sande sentrum som aktuell plassering. Jeg har altså ikke ment at Haslestad har lurt fylkestinget til å legge en plan for ny «superskole» i Sande sentrum, men det er vel ingen tvil om at Haslestad, med sin kollega Høiberg, har medvirket sterkt til fylkestingets behov for informasjon om en evt. sammenslåing av de to skoler. Det er Arbeiderpartiets forslag om plassering jeg er opptatt av, og som sagt, vil jeg mislike en sentrumsplassering. Vi vet jo at de fleste videregående skoler legger seg unna sentrum, og det er her jeg bl.a. tenker på skolens og elevenes beste.

LES OGSÅ: Disse syv plasseringene foreslås for den nye skolen (+)

Gjennom mer enn 40 år i den videregående opplæring har jeg erfart hvor viktig det er at elevene holdes mest mulig samlet innenfor skoleområdet, og sentrumsnærhet skaper også nærhet til det omkringliggende næringsliv, noe som lett skaper konflikter mellom skole/ elever/ næringsliv.

Når skolene ligger utenfor sentrum skaper det bedre samhold mellom elevene, og skolen har også bedre mulighet til å beskytte miljøet mot mobbing og evt. uønskede inntrengere.

LES OGSÅ: Vi kan selvsagt ikke akseptere at Holmestrand skal bli den eneste byen i Vestfold uten en videregående skole

At elevene noen ganger får litt lengere skolevei, har aldri vært noen hindring, selv ikke den gang både Sande- og Svelvik-elevene kom til Holmestrand. Med dagens og fremtidens kommunikasjoner anser jeg ikke skolens plassering som noe problem. Ingen elever skal behøve å overanstrenge seg for å finne sin skole. Så, for storkommunen Holmestrand, må likevel Holmestrand by, med sin industri/ sitt næringsliv være det riktige stedet for en evt. storskole. Skolens beliggenhet ivaretar, på alle måter, pedagogiske og økonomiske hensyn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags