Tunheim og Høyre bommer grovt om lokaldemokrati

Av

Hva slags saker jeg skulle ha fremmet for at de ikke skulle bli avvist, Tunheim? Saker Høyre er enige i?, spør Maren Njøs Kurdøl (Rødt).

DEL

LeserbrevEtter at jeg skrev om Holmestrand udemokratiske praksis i behandling av interpellasjoner har jeg fått mange tilbakemeldinger fra folk og andre lokalpolitikere, om at dette er noe de synes er viktig. Denne praksisen finnes i flere kommuner og rammer først og fremst opposisjonen, enten den er «rød» eller «blå».

For meg er det en prinsippsak at alle politikere fortjener å bli hørt og få sin sak behandlet på en rettferdig måte. Det er hyggelig at også Høyres gruppeleder Jon Halvard Tunheim lar seg engasjere. Dessverre har mitt poeng, med overlegg eller ikke, gått Tunheim og Høyre hus forbi. Når Tunheim skriver at «Avvisningene på dine interpellasjoner handler om sakene du fremmet» beskriver han vel hele problemet selv. Man kan jo spørre seg hva slags saker jeg skulle ha fremmet for at de ikke skulle bli avvist? Saker Høyre er enige i? Saker ordfører er enig i?

Det overrasker meg ikke at Høyre er uenig i om kommunestyret også skal bry seg med internasjonale saker. Der er praksisen veldig ulik fra kommune til kommune. Noen kommuner har vennskapsbyer i Palestina og er en aktiv stemme i utenrikspolitiske spørsmål, andre mener ingen ting. 

Jeg synes det er greit å være uenig, men burde ikke dette, som tross alt er en politisk uenighet, kunne diskuteres og bestemmes av kommunestyret? Om Høyre er politisk uenig kan de argumentere mot, og stemme mot, akkurat som i andre saker.

Jeg har vanskelig for å se rettferdigheten i at saker som fremmes fra kommunestyrets egne medlemmer skal skille seg fra andre saker ved at de kun krever ¼ av stemmene for å bli avvist.

KURDØL MAREN NJØS

lokallagsleder Rødt Holmestrand, kommunestyrerepresentant

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags