Her er det bare for kommunen å legge seg flat

IKKE BRA: Redaktør Pål Nordby fastslår at kommunen, tross tekniske problemer, hadde mange muligheter for å gjøre møtet kjent.

IKKE BRA: Redaktør Pål Nordby fastslår at kommunen, tross tekniske problemer, hadde mange muligheter for å gjøre møtet kjent. Foto:

Av

Når politiske møter avholdes uten at du og jeg får vite om det, gir det for noen grobunn for spekulasjoner, framholder Jarlsberg-redaktør Pål Nordby.

DEL

MeningerBAKGRUNN: På onsdag skal tre viktige saker opp i byggesaksmøte – på kommunens nettsider sto det ingenting: – Dette er lovstridig

Det er ikke å forvente at alt skal gå på skinner i en historisk overgang fra to til én kommune. Det er lov å gjøre feil, og da hadde det enkleste vært å si «sorry» – her glapp det for oss i alt vi skulle huske på, slik at møtet i utvalget for regulering og kommunalteknikk onsdag 17. januar, forsvant fra radaren.

Så får heller en diskusjon internt finne ut av hvem som skulle hatt kontroll på radaren. At hjemmesiden til Hof i overgangen til nytt år var blank for informasjon, ja det var en teknisk greie. At et viktig møte om tre store byggesaker ikke blir annonsert eller på annen måte kjent, har ikke noe med teknikken å gjøre. Ikke så lenge møtet har vært kjent i snart to måneder. Møtet har ikke stått oppført på hjemmesiden, det har ikke stått i kommuneavisen og det har ikke blitt annonsert i lokalavisen. Ei har heller noen fra kommunen bedt lokalavisen skrive om møtet for å bøte på de «tekniske utfordringene». Da avisen selv tok kontakt med kommunen og stilte spørsmål, skjedde ting imidlertid raskt.

For noen gir det grobunn for spekulasjoner, som karen som her om dagen ringte redaksjonen for å fortelle «at nå driver kommunen med hemmelighetskremmeri når det gjelder å få gjennom byggesaker uten at naboer skal skjønne noe». En hel del annet ble også sagt, som ikke trenger å gjentas. Nei, her er det bare å legge seg flat, beklage og gjøre det beste ut av det i forkant av dette møtet, og gjøre det langt bedre ved neste korsvei.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags