Er det riktig at skattepenger skal brukes for at utbygger skal fortette mest mulig?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Egon hadde også en plan, skriver tidligere VA-ansvarlig i kommunen Arve Østby om kommunens VA-utfordringer.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg henviser til kommunalsjef Granes uttalelse i Jarlsberg avis den 13.09. Han sier at han ikke deler noen bekymringer om vann og avløpsnettet. Han sier også at han er veldig opptatt av at vann og avløp skal være på plass før utbygging kan starte eller boliger tas i bruk.

LES OGSÅ: Arve synes fortettingen løper løpsk: – Er det på denne måten det skal foregå? (+)

Jeg henviser i den forbindelse til Havnegaten-prosjektet som ble ferdigstilt for flere år siden. Her ble det avsatt og kvalitetssikret videreføring av vann og avløp til utbygging i Havnegaten/Weidemanns gate. Likevel har det vært graving i forbindelse med vann og avløp til bebyggelsen etter at byggene er oppført og tatt i bruk. Dette har ført til en lang periode med store trafikale problemer. Dette stemmer jo ikke overens med at kommunen er opptatt av at vann og avløp skal være på plass før utbygging starter. De trafikale problemene hadde kunnet blitt løst på en mye bedre måte hvis dette hadde vært ordnet på forhånd slik Grane sier at det skal gjøres. Utbyggingen i Hvittingfossveien 92 er planlagt med et fordrøyningsbasseng for å takle overvannsproblematikken ved regnvær.

LES OGSÅ: Gir utbygger det glatte lag: – Han manipulerer naboer, rådmann og politikere (+)

Per i dag går avløpet fra eiendommen til en fellesledning. Jeg forventer da at Grane legger fram en plan for vann og avløp som skal legges fram før byggetillatelse blir gitt og bygging satt i gang. I Hvittingfossveien 92 er det planlagt 20 boenheter. Det vil medføre stor belastning på ledningsnettet. Da må ledningsnettet oppgraderes for ikke å belaste renseanlegget i byen med regnvann/overvann – fordrøyningsbasseng er ikke et forsvinningsbasseng. Grane sier at kommunen dvs. skattebetalerne må være med å betale for vann og avløp. Er det riktig at skattepenger skal brukes slik for at utbygger skal fortette til maks grense og vel så det på eiendommen?

LES OGSÅ: Her skal det graves i åtte måneder – og det er bare begynnelsen (+)

Egon hadde også en plan!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken