Gå til sidens hovedinnhold

Nå har politikerne en gyllen anledning til å sette ned foten for forslag som bryter med eksisterende bebyggelse

Artikkelen er over 2 år gammel

Fortettingsstrategien gir håp til oss som håper å slippe blokker i eksisterende villastrøk, skriver Terje Svanevik i dette leserinnlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Holmestrand kommune har valgt å godkjenne et såkalt signalbygg på 8 etasjer i det nye prosjektet Holmestrand Brygge. Mange politikerne synes det er modig å tenke stort! Det er vel og bra, men kan ikke de samme politikerne også tenke litt smått, litt småbyaktig, litt bomiljøbevaringsvennlig når de går løs på byggesakene oppe på fjellet?

Nå står byggeplanene for Hvittingfossveien 92 igjen på sakskartet, og hvis disse vedtas, får vi et gigantisk «signalbygg» midt inne i et rolig småby-villastrøk på det høyeste punktet i Hvitsteinområdet. Vi har stor forståelse for fortetting og effektiv arealutnyttelse av boområder, men vi spør oss om det er nødvendig med blokker og fyrtårn overalt i kommunen?

Det er utrolig mange spennende, moderne og flotte småhus på markedet som passer godt inn i allerede etablerte villastrøk. Mange kommuner har lagt seg på et fortettingsnivå og en «eplehageutbygging» som harmonerer med eksisterende bebyggelse og som ligger innenfor rammene av eksisterende arealplaner. Dette er også mulig i Holmestrand. Mange kommuner har konkrete regler for fortetting av eiendommer med sikte på harmonisk utnyttelse og god tilpasning til omgivelsene.

LES OGSÅ: Nå kan det bli by på fjellet (+)

Administrasjonen lanserer i disse dager en fortettingsstrategi oppe på fjellet med utbygging i såkalte transformasjonsområder. Dette gir oss håp om at bremsene settes på i forhold til å tillate blokker i eksisterende villastrøk som ligger utenfor planens vekstområder. Her har politikerne en gyllen anledning til å ha is i magen og ikke vedta forslag som strider imot den nye strategien som snart skal behandles.

Utbygger mener at det er kommunens ønske å fortette og bygge flere boliger. Det er riktig. Men ønsker ikke kommunen også å gi et variert og moderne botilbud og å tiltrekke seg innflyttere med ulike ønsker og prioriteringer innen boligmarkedet?

LES OGSÅ: Arve synes fortettingen løper løpsk: – Er det på denne måten det skal foregå? (+)

Det er fortsatt mulig for politikerne å «sette foten ned» og støtte oss som har hatt mange innspill og uttalelser i forhold til planene for Hvittingfossveien 92.

Kommentarer til denne saken