Livsfarlig skolevei

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hvorfor det ikke finnes gang- og sykkelvei til en ungdomsskole, videregående skole samt område for fritidstilbud er meg helt uforståelig, skriver Julie Guttormsen, lokallagsleder i MDG.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hver dag benytter et stort antall skoleelever seg av veistrekningen fra Hvittingfossveien til Gjøklep ungdomsskole og Holmestrand videregående skole. I tillegg vil flere av barna, samt yngre barn, benytte strekningen for å komme seg på fritidsaktiviteter ved idrettsanlegget på Hvitstein og idrettshallene. Den samme strekningen benyttes av tungtransport til og fra Hydro.

Hvorfor det ikke finnes gang- og sykkelvei til en ungdomsskole, videregående skole samt område for fritidstilbud er meg helt uforståelig! I kommunens tiltak for trafikksikkerhet i 2019 (presentert i Jarlsberg avis 7.5.2019) er heller ikke området på Hvitstein nevnt. Dette er en sterkt trafikkert strekning i skolens åpningstid og på kveldstid, med en vei som er for smal til at både gående/syklende og to biler kan møtes.

Av egen erfaring har jeg selv nesten kjørt på tre skoleelever som krysset veien bak en møtende buss. Som syklende har jeg ved flere anledninger nesten blitt påkjørt når forbipasserende kjøretøy holder på å kollidere med møtende kjøretøy. I vinter var det mange utforkjøringer og kollisjoner mellom skolene og Hvittingfossveien.

For at vi skal kunne sende barna våre gående eller syklende til skole eller fritidsaktiviteter, er det en forutsetning at de har en trygg skolevei! 

Julie Guttormsen

Lokallagsleder, MDG Holmestrand

Holmestrand

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken