Ikke presenter ensidig partipropaganda som redaksjonelt nyhetsstoff

KRITISK: Innleggsforfatteren er kritisk til at Jarlsberg trykket "ren partipropaganda" på nyhetsplass.

KRITISK: Innleggsforfatteren er kritisk til at Jarlsberg trykket "ren partipropaganda" på nyhetsplass.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Jarlsberg-leser Kai Frobøse Moss er kritisk til at avisa slapp til et FrP-referat på nyhetsplass.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Under NYHETER i Jarlsberg for tirsdag 4. juni er det en artikkel med tittelen: - Sørg for å fjerne bommer! Dette er et referat fra et rådsmøte for Vestfold og Telemark FrP, med sitater fra et innlegg som ordførerkandidat Jan Fredrik Vogt holdt fra talerstolen.

Artikkelen har ingen byline fra redaksjonen - ingen signatur med navn på artikkelens forfatter, slik vi som lesere av Jarlsberg er vant til. Bildet i artikkelen er kreditert Anne Grethe Svee-Strande, som ifølge www.frp.no er tilsatt som valgkampsekretær i Fremskrittspartiets hovedorganisasjon.

NYHETER, Jarlsberg? I artikkelen siteres Vogt: - Det er ingen tvil om at det ligger i FrPs sjel og ryggmarg å være mot bompenger. 

I pressens sjel og ryggmarg ligger blant annet at avisa oppgir kilder, og ikke presenterer ren partipropaganda som redaksjonelt nyhetsstoff. Pressen skal, ifølge sine egne etiske retningslinjer, ivareta viktige oppgaver som informasjon, debatt og samfunnskritikk. Pressen har et spesielt ansvar for at ulike syn kommer til uttrykk. 

Bompenger er ikke bare et spørsmål om hva bilister skal betale for å kjøre bil. Det er også et spørsmål om hvordan samfunnet organiserer sin miljø- og samferdselspolitikk. Det er ingen menneskerett å kjøre bil. Det er et godt og innarbeidet prinsipp at den som forurenser, skal betale for det. Vi står overfor en miljøkrise, og bilene er én av årsakene. At det blir dyrere å kjøre bil, kan føre til at folk kjører mindre.

Jarlsberg har en leserbrevspalte for rene meningsytringer. Avisa ivaretar ikke sitt ansvar for informasjon, debatt og samfunnskritikk ved å legge ut pressemeldinger fra interne partiarrangementer og presentere dem som nyhetsstoff. 

Ta gjerne opp flere lokale miljøsaker i Jarlsbergs spalter. Men ikke presenter ensidig partipropaganda som redaksjonelt nyhetsstoff.

Kai Frobøse Moss

Leser av Jarlsberg siden 1960.

Følg på: @kaifmoss

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags