Jeg vil ha fakta. En virkelighet jeg kan forholde meg til og gjøre noe med

Av

Falske bekymringer er noe dritt. Angstdrivende tabloider er bannlyst i mitt hjem. Jeg vil ha fakta. En virkelighet jeg kan forholde meg til og gjøre noe med, skriver Anne Skottvåg

DEL

LeserbrevJeg mener ikke at uvitenhet er løsningen. Jeg snur meg ikke bort fra ubehagelige sannheter. Å stikke hodet i sanden er det dummeste vi kan gjøre. Å være føre var er det smarteste.

Når vi nå, og helt siden før 2012, har høyere kreftdødelighet i Holmestrand enn i Vestfold og resten av landet, må vi finne ut hvorfor. (Ref. Folkehelseinstituttet.) Anestesilege Sturla Rising stiller spørsmålet i sitt innlegg, om Noahs utslipp av kreftfremkallende stoffer til luft og vann ved prosesseringen kan være en grunn til den økte kreftforekomsten i Holmestrand.

Jeg vet ikke. Jeg tenker at grunnen sikkert er sammensatt. Men noe gjør tydeligvis at glasset renner over for immunsystemene våre. Mest av alt tenker jeg at sånn kan vi ikke ha det!

At folks helsebekymringer i stor grad er mer reelle i Holmestrand enn i resten av Norge, kan vi ikke leve godt med. Det må vi fikse.

Hvis jeg får kreft, vil jeg ikke måtte gruble på om det er fordi jeg er født i feil by.

Noen vil mene at disse faktaopplysningene må ties i hjel. De er ubehagelige og skremmende. De er så visst ikke bra for omdømmet eller boligprisene. Jeg mener at å ikke ta dette på største alvor vil være veldig negativt for oss som faktisk bor her. Vi må opplyses og noe må endres. Jeg frykter at det gjelder mer enn vår livsstil.

Kommunelege, politikere og ordfører; Kom på banen. Dette er dessverre dokumentert og ekte bekymring. Er den økte sykdomsforekomsten i Holmestrand utredet?

Gjøres alt som er mulig å gjøre fra myndighetenes side for å forebygge økt sykdom i Holmestrand?

Kan det garanteres at vi ikke er overbelastet av målte -og ikke målte utslipp?

En start er å få målt luftforurensningen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags