Vern er økonomisk og økologisk lønnsomt

MINKER: Forskningsrapporter har vist at forekomsten av enkelte fiskeslag i Breiangen er på et historisk lavt nivå.

MINKER: Forskningsrapporter har vist at forekomsten av enkelte fiskeslag i Breiangen er på et historisk lavt nivå. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Skribenten mener at det eneste fisket som bør tillates i Breiangen framover, må være med håndsnøre eller stang.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.La Oslofjorden innenfor Slagentangen/Larkollen pluss Drammensfjorden bli et stort marint verneområde hvor alle som vil fiske må gjøre det med håndsnøre eller stang. Det er å dele godene på en mest mulig rettferdig måte på fellesskapet som etter havressursloven eier dem. Dagens fordeling er urettferdig pluss økologisk og økonomisk ødeleggende. Skal vi ha noen mulighet til å få stedegen fisk tilbake må alle bidra og da må alle, selv med lett redskap, godta restriksjoner i form av å sette tilbake fisk og ikke ta med seg ubegrenset.

Umulig sier nok mange, men når man klarer det i USA hvor vi tror at den enkeltes frihet går foran alt må også vi klare det. Hva er alternativet, gitt at man etterhvert vil ha et langt bedre fiske?

Da man på 80 tallet så at fiskebestandene og alt annet liv i havet rundt Florida var i sterk tilbakegang gikk man drastisk til verks. Ikke alle var enige den gang og yrkesfiskerne gikk rettens vei for å kunne fortsette som før. De tapte og i dag er både de og alle andre glad for det. Som et av få steder i verden kan far si til sønn at da jeg vokste opp var fisket langt dårligere enn i dag. Skal vi om noen tiår kunne si det samme må vi gjøre noe og ikke bare prate.                                                      

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken