Hvorfor er Holmestrand kommune så motvillig til å ta ansvar for sin eiendom?

Bærer stein: Geir Høgås opplever ofte små steinsprang fra fjellskrenten like ved boligen i Vollsåsen terrasse. Arkivfoto: lars ivar hordnes

Bærer stein: Geir Høgås opplever ofte små steinsprang fra fjellskrenten like ved boligen i Vollsåsen terrasse. Arkivfoto: lars ivar hordnes

Av

Vi som er naboer til kommunens eiendom, må fortsatt forvente at løse steiner faller ned, skriver Geir Høgås.

DEL

LeserbrevVi har hatt en uenighet med Holmestrand kommune (HK) om betaling av fjellsikring/rensk på HKs eiendom som er vår nabo. Dette ble sommeren 2018 omtalt både i Jarlsberg og NRK. Vi er glade for at politikerne ga oss medhold i klagen og at HK betalte tilbake våre utlegg.

Og vi trodde saken dermed var løst.

Siden anbefalt fjellrensk ennå ikke var utført kontaktet vi HK om plan for sluttføring, og vi fikk skriftlig tilbakemelding den 28.6 om at gjenstående arbeid var planlagt gjennomført 27.8.2018.

Da intet skjedde 27.8, og heller ikke påfølgende dager samme uke, sendte jeg 1.9 en e-post til HK med spørsmål om når arbeidet skulle utføres. Jeg fikk ikke noe svar, og 30.9 sendte jeg en ny e-post med etterlysning av svar.

Jeg fikk da telefon fra HK hvor man fortalte at fjellsikringsfirmaet ikke hadde tilbudt noe rensk, og at HK derfor anså arbeidet som sluttført. Men rensk var jo planlagt. Og må så ha blitt avlyst. Påfallende? Følte rådmannen seg tråkket på tærne av politikerne?

HK utførte bolting, og det er vi glade for. HKs bergvegg var tydeligvis i farligere forfatning enn vi trodde. Og HK krevde at vi skulle betale for arbeidet. Men HK utførte ikke det vi i utgangspunktet ba om, nemlig rensk av løse steiner. Jeg har sendt to brev til HK med spørsmålene nedenfor, men HK svarer ikke. Så da forsøker jeg å stille spørsmålene gjennom avisen, selv om jeg tviler på at jeg får noe svar her heller. Jeg tror nemlig ikke HK har noen holdbare svar på spørsmålene.

  • Hadde HK bestilt rensk i henhold til anbefaling fra ingeniørgeologen?
  • Hvis det ble gjort, hvorfor ble det ikke oppdaget at tilbud ikke var i henhold til bestilling?
  • Hvis rensk derimot ikke ble bestilt, hvorfor overprøvde HK fagekspertens anbefaling?
  • Hvorfor opplyste kommunens juridiske rådgiver at rensk skulle utføres 27.8.18?
  • Kan HK gi oss svar på ovenstående spørsmål, samt gi en forklaring på hvorfor man mener dette var den beste løsningen?

HK vil altså ikke gjøre noe fjellrensk på sin eiendom, og vi som er naboer av eiendommen må fortsatt forvente at løse steiner faller ned. Hvorfor er HK så motvillig til å ta ansvar for sin eiendom?

Geir Høgås

Innbygger

Holmestrand

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags