Gå til sidens hovedinnhold

Jeg skjønner ikke hvorfor vannscootere skal bli et sånt hatobjekt

Artikkelen er over 2 år gammel

Jeg vil ha et liberalt båtliv, hvor vi aksepterer hverandre og viser hensyn, skriver vannscooter-kjører Jørn Finsrud i dette leserinnlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hva gjør vannscooter til mer leketøy enn en andre båter? Eller for å stille spørsmålet den andre veien: Hva er det som gjør andre fritidsbåter til nyttefartøyer?

BAKGRUNN: Vannscooter er leketøy (lederartikkel)

Dette er ikke bare en trist debatt, men også farlig med tanke på at slik iver for flere lover, regler og begrensninger til slutt rammer en selv (jfr nytte). Folk bruker båter forskjellig, og det samme gjør de som kjører vannscooter. Noen tar lengre turer, andre kjører rundt i nærområdet.

Selv har jeg brukt vannscooter for lengre turer, til og med sammen med ungene som har vært med. Og jeg vet om mange andre som bruker vannscooteren til lengre turer. Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor vannscootere skal bli et sånt hatobjekt. De er bare blitt så lette å hate. Er det støyen? Hvem hører ikke motorsykler fra veiene til alle døgnets tider? Eller andre motorbåter som faktisk bråker mer? Og når jeg nå er ute i min lille 14-foter, så foretrekker jeg heller å møte en vannscooter enn en halvplaner som til tider hensynsløst pløyer oss ned i hekksjø.

LES OGSÅ: Vil ha førerkort for vannscooter: – Jeg ser mye tullekjøring

Men jeg ønsker ikke å forby halvplanere for det, jeg foretrekker et liberalt båtliv, slik vi tradisjonelt har hatt i Norge. At vi aksepterer hverandre, men aller viktigst: Viser hensyn til hverandre. Og jeg har vært en god del ute med båt ved Holmestrand i sommer, og har ikke sett et eneste tilfelle av uvettig kjøring med vannscooter. Synes de som bruker vannscootere i dette området har oppført seg bra, som resten av båtfolket stort sett gjør. Så må enkelte slutte med denne heksejakten, med påstander om at vannscootere skremmer mer fugler enn andre båter også videre.

Ha en god båtsommer videre, store som små!

LES OGSÅ: Adrian (16) og kameratene er lei av å bli mistenkeliggjort av politi og sambygdinger: – Ikke moro å få skylda for noe vi ikke har gjort (+)

Kommentarer til denne saken