Regner med fem ganger høyere besøk i det nye kvartalet

MILEPÆL: Øistein Hjelmtvedt i Holmestrand Utvikling holdt tale, og kalte fullbyrdelsen av kvartalet en milepæl i byutvikling.

MILEPÆL: Øistein Hjelmtvedt i Holmestrand Utvikling holdt tale, og kalte fullbyrdelsen av kvartalet en milepæl i byutvikling. Foto:

– Dette er byutvikling og fortetting satt ut i livet, konstaterte byggherre Øistein Hjelmtvedt.

DEL

HOLMESTRAND: Torsdag formiddag markerte byggherre Holmestrand Utvikling at jobben med Bibliotekkvartalet er unnagjort. Leder Øistein Hjelmtvedt karakteriserte begivenheten som en «milepæl av dimensjoner» i eiendomsselskapets arbeid med å utvikle deler av Holmestrand sentrum. Det gikk seks år fra selskapet lanserte planen for kvartalet til alt var ferdig.

Nytt liv

I talen viste Hjelmtvedt til fakta og beregninger som illustrerer hvordan kvartalet og byen for øvrig har fått nytt liv på grunn av utbyggingen:

Nytt, velbesøkt bibliotek.

■ Ny utforming av Dr. Graaruds plass.

Nytt, samlokalisert Nav for den nye kommunen med 55 ansatte.

■ To nye butikklokaler ut mot Langgaten.

Ny og oppgradert dagligvarebutikk.

■ Nytt parkeringsanlegg.

120 beboere i til sammen 71 leiligheter, opp fra mellom seks og åtte i fire leiligheter før utbyggingen.

■ 120–140 arbeidsplasser, mot cirka 40 i 2012.

1200–1400 beregnet daglig besøk til kontorene og butikkene, opp fra 250 i 2012.

– Dette er byutvikling og fortetting satt ut i livet, og i høyeste grad et eksempel på et velfungerende offentlig/privat samarbeid. Hadde ikke Holmestrand kommune bestemt seg for at de ville ha nytt bibliotek i samarbeid med en privat aktør, ville dette prosjektet vært mye vanskeligere å realisere, sa Øistein Hjelmtvedt.

Han utdypet at biblioteket gjorde det mye enklere å markedsføre og selge leilighetene enn det ellers ville vært. Han takket samtidig befolkningen for tålmodigheten under den nær treårige byggeperioden.

(Saken fortsetter under bildet)

HYLLET: – Vi trenger aktører som Holmestrand Utvikling, som tør å satse i byen, sa ordfører Alf Johan Svele.

HYLLET: – Vi trenger aktører som Holmestrand Utvikling, som tør å satse i byen, sa ordfører Alf Johan Svele. Foto:

LES OGSÅ: Øyvind har planen klar: Leiligheter, hotell og ny skole skal finansiere skitunnelen

– Til beste for byen

Ordfører Alf Johan Svele ga uttrykk for lignende tanker i hans åpningstale.

– Kommunen skal være bevisst sin rolle i å legge til rette for utvikling. Jeg minner om at vi vedtok nytt bibliotek allerede i 1999, men at det først var da vi tok initiativ til et samarbeid med private aktører at dette ble gjennomførbart, sa Svele.

Initiativet ble tatt av bystyret før jul 2014. Våren 2015 leverte tre eiendomsaktører i sentrum tilbud om nytt bibliotek, hvor altså Holmestrand Utvikling gikk av med seieren.

LES OGSÅ: Nå har Holmestrand Utvikling kjøpt inn en parkeringsgave til deg

– Vi trenger aktører som Holmestrand Utvikling som tør å satse og evner å gjennomføre prosjekter som er til beste for byens innbyggere. Jeg tror alle ser at dette prosjektet er blitt fantastisk bra, rundet Svele av med.

Artikkeltags