Gå til sidens hovedinnhold

Brannvesenet roser familie etter utrykning: – Kunne ikke vært gjort bedre

Artikkelen er over 1 år gammel

Vestfold interkommunale brannvesen roser beboerne etter en brannutrykning til en enebolig i Grettebygd i Re.

(Tønsbergs Blad)

– Her har familien reddet sin egen bolig med kloke og snarrådige handlinger, sier underbrannmester Ivar Paulsen i en pressemelding på Vestfold interkommunale brannvesens Facebook-sider (ekstern lenke).

Familien fikk has på brannen med hjelp av brannslokningsapparat. Brannvesenet mener slukkingen ikke kunne vært gjort bedre når brannen hadde oppstått.

Brannen oppsto i forbindelse med frityrsteking. Olja tok fyr, og flammene antente ventilatoren.

– Da vi kom fram var brannen slukket. Komfyrplata var skrudd av, det lå lokk på kjelen og de tre i boligen hadde evakuert ut og satt rolig i hagemøblementet og ventet på oss, sier Paulsen i pressemeldingen.

 

Brannvesenet demonterte ventilatoren, og fikk bistand fra restverdibilen til Sandefjord brann og redning for å redusere følgeskadene.

Ifølge pressemeldingen er komfyrbranner den vanligste brannårsaken i norske hjem. Familiens innsats forhindret en større bygningsbrann.

Brannvesenet påpeker at fett og oljer antenner på et blunk, og at det er viktig å holde seg ved komfyren når man lager mat.

– Skulle det oppstå brann: skru av plata og legg et stort lokk over kjelen eller stekepanna. Bruk aldri vann, det er livsfarlig, henstiller brannvesenet.

LES OGSÅ: Da Kim-Andre og Sandra så det kom røyk fra bilen, nølte de ikke med å hjelpe (+)

Kommentarer til denne saken