Utløste brannalarmen i boligblokk: – Farlig og straffbart

Artikkelen er over 3 år gammel

To ganger på under ett døgn har noen trykket på brannalarmen i en boligblokk. Beboerne ble nødt til å evakuere bygningen midt på natten.

DEL

Det melder Vestfold interkommunale brannvesen på sin Facebook-side på julaften. Og brannvesenet minner om at slik virksomhet er straffbart.

Det var i en boligblokk på Kaldnes i Tønsberg de falske alarmene ble utløst. Første gangen beboerne i Rambergveien 18 ble vekket av alarmen, var natt til lille julaften klokken 03.04. Det sammes skjedde sent lørdag kveld klokken 23.28. Begge gangene rykket brannvesenet ut med sine mannskaper og beboerne måtte evakueres.

LES OGSÅ: Bobil sto i brann med spredningsfare

Fengsel

– De falske brannmeldingene er trist og farlig. Der og da er det en belastning for beboerne som gjør som de skal. Av erfaring vet vi at for mange unødige alarmer kan føre til at beboere ignorerer alarmen når det virkelig er fare på ferde, sier brannmester Kenneth Stensrud.

– Unødige utrykninger belaster vår og innbyggernes beredskap.

Å utløse falske alarmer kan straffes med bot eller fengsel i inntil 6 måneder og brannvesenet ber de som måtte ha informasjon i saken, om å melde i fra til politiet.

LES OGSÅ: Brannvesenet reddet to biler fra garasje i full fyr

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken