Gutt varslet om brann på campingplass

Brannvesenet slukker brannen som trolig var selvantent i en flishaug på Sand camping i Re. I varmt og tørt sommervær er det lurt å gjøre forebyggende tiltak, råder brannvesenet.

Brannvesenet slukker brannen som trolig var selvantent i en flishaug på Sand camping i Re. I varmt og tørt sommervær er det lurt å gjøre forebyggende tiltak, råder brannvesenet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En liten gutt oppdaget brannen i en flishaug på Sand camping mandag morgen, og løp til moren for å si ifra. – Veldig bra, roser brannmester Donald Bell.

DEL

(Tønsbergs Blad) Stasjon Kopstad rykket ut til brann i en flishaug på Sand camping i Re, meldte Vestviken 110 på Twitter klokka 09.24 mandag morgen.

Fem minutter seinere var brannen slukket og brannvesenet hadde kontroll på stedet.

LES OGSÅ: Take away-restaurant måtte stenge i tre dager etter tilsyn fra Mattilsynet–Vi legger oss flate

Det var en liten gutt på campingen som varslet om brannen.

– Han løp til mammaen sin og sa at det brant. Personer på stedet tømte et seks kilo pulverapparat på haugen før vi ankom. Veldig bra, sier brannmester Donald Bell.

Kunne medført spredningsfare

– Etter alle solemerker har brannen oppstått som følge av selvantenning. For en tid tilbake er det felt trær på stedet og disse er kuttet opp med fliskutter. Haugen har blitt liggende, forteller brannmester Donald Bell i en oppdatering på Vestfold Interkommunale Brannvesens Facebook-side.

Den skulle ifølge personer på stedet ha blitt spredd utover.

– Haugen lå nær campingvognene og kunne ha medført spredningsfare, sier brannmester Donald Bell.

LES OGSÅ: Bolighus totalskadd i brann

Forebyggende tiltak i tørt og varmt vær

Generelt opplyser brannvesenet om at det er all grunn til å merke seg at treflis kan selvantenne grunnet varmeproduksjon ved biologisk nedbrytning.

– Særlig i varmt og tørt sommervær vil det å dynke haugen med vann regelmessig være et godt forebyggende tiltak. Det er også viktig å ta hensyn til avstanden til annet brennbart, skriver de på sin Facebook-side.

LES OGSÅ: Dette er Vestfolds billigste hytte akkurat nå

Artikkeltags