Da det begynte å brenne på det bløte jordet, var naboen og traktoren hans god å ha

EFFEKTIVT: Nabobonden var rask på labben og sørget for å ringe brannen med vendeplogen.

EFFEKTIVT: Nabobonden var rask på labben og sørget for å ringe brannen med vendeplogen. Foto:

– Vi må takke for bidraget til elegant løsning på brannslokkingen.

DEL

VÅLE (Tønsbergs Blad): Fredag begynte det å brenne på et jorde i Våle.

– Da vi kom fram brant det i stenglene som sto igjen etter tresking. Vi startet innsats med smekkere og dempet spredningen med dem, sier brannmester Tore Dahl til Vestfold interkommunale brannvesen.

Fikk hjelp av nabo

Brannbilen kunne ikke kjøre ut på det bløte jordet, men brannmannskapene oppdaget en traktor på nabogården.

– Vi spurte melder som da var sammen med oss ute på jordet om han kjente til vedkommende med traktoren. Det gjorde han og dermed la melder på sprang. Straks etter kom traktoren med naboen bak rattet. På kort tid var brannen ringet med vendeplogen, forteller brannmester Tore Dahl.

(Saken fortsetter under bildet)

- Da vi kom fram brant det i stenglene som sto igjen etter tresking. Området som brant var på størrelse med en håndballbane. Vi startet innsats med smekkere og dempet spredningen med dem, sier brannmester Tore Dahl.

- Da vi kom fram brant det i stenglene som sto igjen etter tresking. Området som brant var på størrelse med en håndballbane. Vi startet innsats med smekkere og dempet spredningen med dem, sier brannmester Tore Dahl. Foto:

Det er foreløpig ukjent hvordan brannen startet.

Takker

– Vi må takke for bidraget til elegant løsning på brannslokkingen. Forøvrig var det aldri noen reel spredningsfare til bebyggelse, avslutter brannmester Tore Dahl.

Artikkeltags