– Gnistene sto ut

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Huseier i Holmestrand fikk seg en ubehagelig overraskelse på morgenkvisten.

DEL

(Tønsbergs Blad) Klokka 06.50 onsdag morgen rykket brannmannskapene ut til en enebolig i Holmestrand, etter at huseieren oppdaget at det sto gnister ut av en stikkontakt i stua.

– Da vi kom hadde beboer allerede gjort meget klok innsats, tatt sikringen til den aktuelle kursen til stikkontakten, dratt ut TV-benken fra veggen, tatt ut støpselet og for sikkerhets skyld funnet fram brannslokningsapparatet, som da sto innen rekkevidde ved kontakten, sier vakthavende brannsjef Hans-Otto Schjerven.

– Vi målte temperaturen i stikkontakten og i veggen rundt, uten å finne noe alarmerende, og kunne dermed returnere etter kort tid, forteller Schjerven.

Advarer

På sin Facebook-side advarer Vestfold interkommunale brannvesen om at man generelt bør være obs på brune flekker på støpsler og kontakter.

– Det kan være et varsel om feil på det tilkoblede produktet eller i stikkontakten. Da må man søke hjelp fra elektriker, skriver brannvesenet.

De opplyser at mange branner starter som følge av feil på det elektriske anlegget, og at det bør kontrolleres minimum hvert tiende år.

LES OGSÅ: Mer enn dobling av hendelser for brannvesenet på nyttårsaften

Artikkeltags