Brann i blokkleilighet, beboerne ble evakuert

BLE EVAKUERT: Ingen personer ble skadet, men beboerne i en blokkleilighet i Solbergskogen ble evakuert da det oppsto komfyrbrann torsdag kveld.

BLE EVAKUERT: Ingen personer ble skadet, men beboerne i en blokkleilighet i Solbergskogen ble evakuert da det oppsto komfyrbrann torsdag kveld. Foto:

Maten på komfyren tok fyr. Det førte til full evakuering av en leilighet i Holmestrand.

DEL

(Tønsbergs Blad) Det var rett før klokken 19.00 alarmen gikk. Det brant inne i en blokkleilighet i Solbergskogen i Holmestrand.

Alle nødetatene kjørte utrykning til stedet. Samtidig gjorde folk på stedet en innsats med skumapparat, og fikk kontroll på flammene. Alle som var i leiligheten var evakuert da brannvesenet kom fram.

Det melder Vestfold interkommunale brannvesen på sin Facebook-side.

– Våre røykdykkere tok ut det som brant på komfyren, og vi har kontroll på stedet, opplyser brannmester Henrik Oseberg ifølge Vestfold interkommunale brannvesens Twitter-melding klokken 19.15.

Fem minutter senere opplyser politiet i Sør-Øst at ingen personer er skadet, og at det pågår utlufting av leiligheten.

LES OGSÅ: Sovnet fra matlagingen – det holdt på å gå helt galt

Storutrykning

– Det er ikke behov for evakuering utover den leiligheten der det brant, opplyser politiet, som nevner muligheten for at brannen kan ha oppstått i et elektrisk apparat.

Nødetatene tok ingen sjanser da meldingen om brannen kom. I alt fire brannbiler, tre ambulanser og like mange politipatruljer kjørte utrykning til stedet.

På Vibs Facebook-side framgård et at det var dramatiske øyeblikk før flammene ble slått ned.

(Saken fortsetter under bildet)

UBEBOELIG: Slik ser det ut inne på kjøkkenet i blokkleiligheten, der en kjele med frityrolje skal ha tatt fyr. Flammene spredde seg videre til ventilatoren, og leiligheten anses som ubeboelig.

UBEBOELIG: Slik ser det ut inne på kjøkkenet i blokkleiligheten, der en kjele med frityrolje skal ha tatt fyr. Flammene spredde seg videre til ventilatoren, og leiligheten anses som ubeboelig. Foto:

– Innringer som varslet 110-sentralen ga meget god informasjon om hendelsen, og hva som ble utført i de dramatiske minuttene etter at brannen ble oppdaget, heter det.

Leiligheten er ubeboelig etter kjøkkenbrannen, opplyser Vib. Brannvesenets vurdering er at det har tatt fyr i en frityrgryte på komfyrtoppen, og at flammene har spist seg opp til ventilatoren.

LES OGSÅ: – Det lukta helt grusomt, svidd og surt

Gode råd

Vib påpeker at kjøkkenet er et av de mest brannfarlige rommene i en bolig, og opplyser at det de siste tre årene har vært 45 bygningsbranner som har startet på kjøkkenet.

– I tillegg har vi i samme periode rykket ut hele 163 ganger til det vi definerer som brannhindrende tiltak komfyr. Det betyr at vi har kommet før det har oppstått brann i bygningen, men hvor faren har vært overhengende, skriver brannvesenet.

Anbefalingen derfra er, når man skal lage mat, er å bli ved komfyren.

– Oppstår det brann, skru av plata og før et stort lokk over gryta. For ekstra sikkerhet anbefaler vi komfyrvakt, som kutter strømmen om det er fare på ferde.

LES OGSÅ: Torsdag 9. mai klokka 16.30 kan dette skje på kjøkkenet ditt

Artikkeltags