Slokket flammer i husvegg på Gullhaug, minutter fra storbrann

RASKT KONTROLL: Brannvesenet fikk raskt kontroll på den brennende utelampen.

RASKT KONTROLL: Brannvesenet fikk raskt kontroll på den brennende utelampen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Utelampe tok fyr, flammer spredte seg til huskledning.

DEL

En utelampe i et hus i Jerpeveien på Gullhaug i Holmestrand tok fyr, og brannvesenet kjørte utrykning for å slokke brannen 2. juledag kveld.

– Det ble minimale skader, opplyser Vestfold-politiet klokken 18.45.

Men det var nære på at en familie kunne mistet hus og hjem denne 2. juledag.

– Hadde det fått brenne et minutt eller to lengre hadde det vært full fyr på loftet. Det var brent igjennom himlingen og en del røyk på loftet. Vi sjekket grundig med varmesøkende kamera. Heldigvis hadde de klart å slukke brannen fullstendig før vi kom, sier underbrannmester Einar André Hansen ved Kopstad brannstasjon på Vestfold interkommunale brannvesens Facebook-side.

Utelampe med stearinlys

Litt etter klokken 19 mandag kveld opplyste politiet at det var pynt på en utelampe av typen med stearinlys som tok fyr. Flammene spredte seg til kledningen på huset.

– Her har beboerne vært veldig flinke og hatt flaks. Et yngre familiemedlem oppdaget brannen på en overbygd terrasse, mens huset var fullt av middagsgjester. Vedkommende fikk varslet de andre, som ilte til og slukket med masse vann, sier underbrannmester Einar André Hansen.

Han legger til at utelykta var helt brent opp, og at det ikke var noen rester igjen av den.

– Vi anbefaler at utelykter og fakler utendørs står med god avstand fra annet brennbart. Det er så fort gjort, og noen ganger kan litt vind gjøre at flammen antenner for eksempel kledningen. At lyset står inne i en lykt kan oppleves som trygt, men dessverre ender det noen ganger med brann. Enda godt at denne brannen ble oppdaget i tide, skriver Vestfold interkommunale brannvesen på sin Facebook-side, og legger til:

– Husk å ta en sikkerhetsrunde i din bolig før du legger deg, da sover du tryggere.

LES OGSÅ: Vil ha mindre av dette i desember

LES OGSÅ: Her brenner det oftere enn før

Artikkeltags