Gå til sidens hovedinnhold

Bøssebærer vs digitalt?

Artikkelen er over 1 år gammel

Forplikter vi oss på samme måte når oppfordringen er å gi digitalt til TV-aksjonen, som når en vi kjenner kommer på døra med ei bøsse det skrangler i?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

At plasten dreper livet i havet, det vet vi. Og vi visste det også før januar 2017.

Men det ble en oppvåkning, ikke bare her hjemme, men over store deler av kloden, da en gåsenebbhval strandet på Vindenes på Sotra. Det manglet ikke på forsøk på å få den ut til havs igjen, men noe var galt, og det kom heldigvis mye godt ut av det tragiske at hvalen døde, og at Historisk museum var interessert i skjelettet. Skjelettet er det ingen som husker, men mageinnholdet til hvalen husker alle. Flere titalls kilo med plast hadde tatt livet av dyret, som av mange etter dette ble kalt «plasthvalen».

Bildeserie

SE BILDENE: Mulvika fikk en kraftfull makeover fredag

Over hele Norge og i mange land ble fokuset brått rettet mot marin forsøpling og forurensning i havet.

Etter å ha sopt med seg plast i jakten på mat hadde Sotra-hvalen til slutt ingen flere muligheter i havet. Denne helgens TV-aksjon har imidlertid «et hav av muligheter», og engasjementet er stort for et prosjekt vi alle kan identifisere oss med. Lokalt i Sande og Holmestrand er det konserter, foredrag, arbeidsverksteder for barn og dugnadsjobb fra dykkerklubben i havnebassenget, som treffer temaet med full tyngde.

Flott, og det blir spennende å se om ordningen med digitale bøsser også treffer når det kommer til kronebeløp.

Det er noe eget med bøssebærere. Det kan være at det er enklere å forplikte seg til å gi hard valuta, eller vipps, når bøssa kanskje også sitter i hånda på en du kjenner. Eller kan det være slik at digitale bøsser er noe nytt og trendy, en bedre måte å gjøre det på enn den tradisjonelle.

Vi vet ikke, men resultatet i kroner vet vi på mandag.

LES Fjernet 30 tonn østers

Kommentarer til denne saken