Å bli invitert ut på middag hører til de gode tingene i livet.

Når kommunen neste uke i samarbeid med næringsforeningen, pensjonistforeningene og Statsforvalteren i Vestfold og Telemark har tatt på seg spanderbuksene, fyller det flere hensikter.

LES SJEKK LISTEN: Kan glede seg over ekstra pengestøtte

Selv om invitasjonene ikke på noen måte kan ta igjen det tapte av sosialt liv for de eldre under pandemien, eller kan redde restauranters tynnslitte økonomi etter lang tid med munnbind og avstand, er det en flott symbolikk i å bøte på noe av det savnet som har vært hos både spisegjester og serveringssteder over lang tid.

Ordningen som skal gjelde for hjemmeboende eldre over 65 år, som ved ni ulike spisesteder kan få velge fra menyen et to retters måltid, er en knakende god idé. Rett og slett en kreativ måte å kombinere glede og nytte på.

Leve hele livet-koordinator Karoline Skaara er naturlig nok henrykt. Statsforvalterens prosjekt «Eldre ut på middag», er et eksempel til etterfølgelse for alle som jobber med tiltak som skal motvirke ensomhet og kjedsomhet.

LES Holmestrand høyt oppe på resultatlistene: – Viser at det gjøres mye godt arbeid, men vi jobber hele tiden for å bli enda bedre

At et tilbud rigges slik at det også kommer en veldig utsatt næring litt til gode, er bare et ekstra pluss i margen for tiltaket.

Kanskje kan dette være en spore å bygge videre på, også etter at pandemien er borte for godt.