Det er ikke bare bare å kose seg i sommerferien. I år er det heller ikke billig å nyte sommerværet.

I ferien skal gjerne lommeboka være mer åpen enn lukket, aktivitetsnivået er ofte høyere enn vanlig og det skal spises ute – og generelt sett ikke spares på noe som helst. Feriepengene får vanligvis travle bein å gå på. I år løper de sannsynligvis raskere enn noen gang.

Aldri har vi sett et prisnivå som nå, og mange gruer seg allerede til de vanlige regningene begynner å falle inn i mailboksen og postkassa igjen når dagene har blitt litt kortere. Hos de fleste ligger det også en vinduskonvolutt fra banken om økende renter og venter.

LES Mange har skaffet seg båt, men langt fra alle vet å bruke den med vett: Holmestrand blant verstingene

Hjemmeferie var en påtvunget greie i 2020 og 2021 på grunn av pandemien. Nå gjør det galopperende prisnivået, riktignok både her hemme og ute, men med stadig pågående flystreiker og varslet koronasmitta i flere ferieland, velger mange å campere nok en sommer i kjente farvann.

Da kan det være lurt å ligge fortøyd til brygga i Holmestrand.

Drivstoffprisene for å tøffe rundt på fjorden, og fra havn til havn, er i enkelte marinaer mer enn fordoblet fra i fjor. Positivt er det da at prislista for Vestfold viser at den billigste flytende overnattingen får du i nettopp i Holmestrand. Hyggelig er det her også. Bredden og tilbudet på mat og drikke har trolig aldri vært bedre i byen, og prisen på softis, kaffe og kake er lavere her enn mange andre steder, og milevis unna «svindelprisene» vi denne uken har blitt presentert for fra kafeen i Åsgårdstrand. 90 kroner for en flaske brus tror vi ikke engang det koster på Piazza San Marco, kjent som Markusplassen i Venezia, en varm dag midt i juli. Og der er det dyrt!

«vi er milevis unna svindelprisene»

En omgåelse av SAS-streiker og andre flyplassproblemer er selvfølgelig fullt mulig ved å pakke bilen full, og ta autostradaen nedover fra land til land, nå med hetebølger, eller oppover langs egen svalende kyst.

Men flere hundre mil i bil frister heller ikke med literpriser som ligger og dirrer opp mot 30 kroner literen. Da hjelper det veldig lite om «halvliter'n» er billigere der enn her.

LES Fritidshuset i Holmestrand: – En sosial møteplass, for store og små

Vi har i sommer hørt om en familie som måtte betale over 8.000 kroner tur-retur Danmark med ferje, og om hotellpriser rundt på populære steder i Norge som er langt over den standarden du faktisk blir tilbudt. Og med handlekurver på Kiwi eller Rema til en hundrelapp eller to dyrere, ja så er det om og gjøre å spare inn litt der en kan.

Å ta et bad på Dulpen eller i Bergsvannet er gratis, det samme er det å sole seg på hjemlig grunn.

La bilen stå, ta en sykkeltur eller gåtur. Vær sammen, og finn på noe hyggelig i hagen.

Fortsatt god sommer!