Holmestrand: Det har vært noe forvirring om serveringsstedene kan servere alkohol frem til 22.00, eller om det er full skjenkestopp i kommunen.

- Vi beklager forvirringen, men vi forholder oss til forskriften, og ikke til en pressemelding. Holmestrand kommune er klassifisert som 5B, og det betyr at det er skjenkestopp, forklarte kommunedirektør Hans Erik Utne.

Det er en uheldig utvikling i smittetallene, og det vi ser er at vi har en annen virusvariant enn høsten 2020. Den er vanskeligere å bringe under kontroll, forklarte assisterende kommuneoverlege, Andreas Thunæs.

Han kan fortelle at de normalt klarer å spore smittekilden, men at det har de ikke klart de siste dagene.

- Derfor må vi ha strenge tiltak for å få smittesituasjonen under kontroll, la han til.

LES OGSÅ: Fabrikksjef Robert Grønli: – Har et godt inntrykk av de nye eierne

LES OGSÅ: Norsk Hydro selger valseverkene i Holmestrand og på Karmøy for 14,2 milliarder kroner

Vurderer å droppe påskeåpningen

- Vi opplever det som veldig uklart når det står ett sted at det er lov med skjenking frem til 22.00. Det er ikke samsvar i den informasjonen jeg finner på nett, sa Gitte Rustad Monsen fra "Påfyll på toppen".

- Forskriften er hugd i stein, det er den vi må forholde oss til, og den sier at det er full skjenkestopp, sier kommunedirektøren.

I Eidsfoss har Beate Bettum holdt Eidsfoss Gamle Kro stengt siden jul. Nå har hun egentlig planlagt å åpne til påske. Etter de nye strenge tiltakene blir hun usikker på hva hun skal gjøre.

- Jeg skulle åpne neste helg, men nå vurderer jeg om jeg skal utsette det til påske. Nå ser det ut som om påsken også kan ryke. Uansett så selger ikke vi så veldig mye alkohol. Nå vurderer jeg om det kanskje er like greit at jeg bare holder stengt, sier hun.

LES OGSÅ: Åpen sak: Her er kveldens pressemelding fra kommunen

Hun forteller at på kroa kommer de fleste gjestene fra steder utenfor Holmestrand kommune.

- I påsken har vi ekstra stor tilreisning. Ser kommunen på det som en fordel om vi bare hadde holdt stengt?

- Jeg forstår at dette er et vanskelig dilemma mellom forsvarlig smittevern, og det å berge sitt levebrød. Dette er veldig vanskelig. Hvordan det blir etter disse to ukene er umulig å si. Vi har en veldig aggressiv smitte. Dette muterte viruset setter oss ut av spill, vi vet ikke om perioden blir forlenget før vi skal ha et møte senest 15. mars, forklarer kommunedirektør Utne.

- Det er også et poeng at anbefalingen er å unngå unødvendige reiser. Dermed kommer det kanskje ikke like mye folk til Eidsfoss, sier næringssjef Arve Vannebo.

- Får vi ikke tilreisende, så har vi ingen grunn til å holde åpnet, sier Bettum.