Snart kan du både leie og leie ut båtplass

Vil dele på båtplassene: – Tomme båtplasser vil vi at skal være til glede for andre båtfolk, sier gründerne Gard Havelin og Kent Robin Haugen.Pressefoto

Vil dele på båtplassene: – Tomme båtplasser vil vi at skal være til glede for andre båtfolk, sier gründerne Gard Havelin og Kent Robin Haugen.Pressefoto

Artikkelen er over 3 år gammel

Delingsøkonomien inntar båtbransjen. I sommer skal to gründere løse problemet med fulle gjestehavner ved å la båtfolk leie tomme båtplasser.

DEL

Oslo: Oppstartsbedriften Fluito AS har lansert en Airbnb-lignende tjeneste for båtplasser.

– Vi hørte fra båtfolk at fulle gjestehavner var et vanlig problem, samtidig som vi så at mange faste båtplasser stod tomme.

– Disse tomme båtplassene vil vi at skal være til glede for båtfolk, sier gründerne Gard Havelin og Kent Robin Haugen.

LES OGSÅ: Passer på havna og gjestene

Gründerne bak Fluito AS har utviklet en mobilapp, som lar båtfolk leie ut og booke båtplasser som står tomme. Appen kan lastes ned gratis fra App Store eller Google Play.

– Mobilappen ble lansert for iPhone-brukere i fjor, og nå er den også ute til Android, sier Haugen, som er apputvikleren i grüderdouen.

– Vi jobber hele tiden med å videreutvikle appen og får god hjelp fra båtfolk som bidrar med innspill. For eksempel ønsker mange å betale med Vipps og vi jobber med å ha dette på plass om kort tid.

LES OGSÅ: – Jeg har sett flere som legger til i havner og drikker så mye at de ikke vet hvor de er

– Når sesongen er i gang og gjestehavnene fyller seg opp, håper vi båtfolket tester ut appen vår. Oppstartsbedriften håper også at båtforeninger ser mulighetene med tjenesten. Mange båtforeninger tillater ikke fremleie i dag, men vi mener dette kan bli en vinn-vinn situasjon. Vi åpner opp for at båtforeninger som tillater bruk av appen, eksempelvis fordeler leieinntekten 50/50 med utleier. Dermed kan de øke inntektene og synligheten i markedet, mens båtfolk får en bedre og mer forutsigbar opplevelse på sjøen, avslutter Havelin.

LES OGSÅ: Slik skulle det ikke være

Artikkeltags