Theodor (11) fikk Jarlsberg-abonnement for heltedåden

FOR HELTEDÅDIG INNSATS: Pål Nordby (f.v.), redaktør i Jarlsberg, overleverer en avis som et symbol på et digitalt årsabonnement til redningshelten Theodor Kvamme (11).

FOR HELTEDÅDIG INNSATS: Pål Nordby (f.v.), redaktør i Jarlsberg, overleverer en avis som et symbol på et digitalt årsabonnement til redningshelten Theodor Kvamme (11). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Redaktøren var ikke i tvil om hvem som skulle få månedens gaveabonnement for mars.

DEL

SANDE: I 45 minutter satt 11 år gamle Theodor Kvamme i snøen og passet på bestekompisen Tobias Walaker (11) som lå i bekken og hadde vann opp til livet.

– Jeg føler meg kanskje litt som en helt, sier Theodor og smiler forsiktig.

Det har han all grunn til. Og for den heltemodige innsatsen får han et års digitalt abonnement på Jarlsberg.

Vi blir 175 år i høst og er dermed en av de lengstlevende avisene i Norge. Det markerer vi ved å blant annet dele ut et digitalt abonnement i måneden til en som har utmerket seg på en god måte. Da fant vi det veldig naturlig å gi det til deg nå i mars, sa redaktør Pål Nordby til den unge sandesokningen.

LES OGSÅ: Theodor (11) reddet bestevennen Tobias (11) (+)

Hederspris og abonnement

– Dette var koselig altså, sier Elisabeth Kvamme, moren til Theodor og legger til:

Jeg har fått beskjed av broren min om å følge med i Jarlsberg Avis nå som vi blir en del av samme kommune, så da blir ikke det noe problem.

I tillegg til abonnementet får Theodor også hedersprisen av Norsk livredningsselskap.

(Saken fortsetter under bildet)

KOSELIG: Mamma Elisabeth Kvamme(t.v) og Theodor Kvamme (t.h) ser fram til flere koselige stunder med Jarlsberg avis.

KOSELIG: Mamma Elisabeth Kvamme(t.v) og Theodor Kvamme (t.h) ser fram til flere koselige stunder med Jarlsberg avis. Foto:

Holdt kameraten over vannet

Hendelsen skjedde da de to guttene skulle gå en snarvei på vei fra Tobias til Theodor. På snarveien måtte de hoppe over en bekk og da gikk det galt.

– Tobias skled på snøen ned i bekken, landet på isen, og tråkket igjennom da han prøvde å komme seg opp, forteller Theodor.

Vannet var for dypt til at Tobias kunne kjenne bunnen under føttene sine, han ble redd og ropte «jeg kommer til å dø». Theodor forlot aldri kameraten og fikk ringt moren sin Elisabeth Kvamme som videre ringte politiet.

– På et tidspunkt hadde jeg mamma på tråden i en telefon og ambulansen i den andre telefonen som jeg lånte av Tobias, forteller Theodor.

LES OGSÅ: Kommunens førstefødte fikk gaveabonnement (+)

45 kaotiske minutter

Theodor og Tobias befant seg et sted på jordet hvor det var vanskelig å bli sett.

Det var både hundepatrulje, seeking helikopter og ni utrykningskjøretøy her, forteller Elisabeth.

Men på grunn av for mye snø kunne ikke helikopteret lande på jordet, og det tok 45 minutter før de to kompisene ble funnet av redningsmannskapene.

– Det var 45 kaotiske minutter, men heldigvis fikk ikke Tobias noen skader, forteller Theodor som innrømmer at han ble skjelven når alt roet seg og han forsto hva som hadde skjedd.

Gøy å være kjendis

Den første skoledagen etter hendelsen kommer ikke den ferske redningsmannen til å glemme med det første.

– Alle spurte hva som hadde skjedd. Det har blitt mye oppmerksomhet i det siste, både fra TV, radio, aviser, venner og familie, forteller Theodor.

Det kan bli litt mye styr, men jeg syns det er veldig gøy å se meg selv i avisa og nå kan jeg jo også lese min egen avis – det gleder jeg meg til, avslutter han med et bredt smil.

Vi gratulerer Theodor som Jarlsberg-abonnent og redningsmann.

LES OGSÅ: Varg er storkommunens førstefødte (+)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.