Tomflasker gjør drømmen mulig

IVRIG GJENG: Henrik Svebakk Johansen, Sander Sælid og Adrian Håkestad Verlo var på tomflaskejakt for første gang mandag kveld. Men det blir neppe siste, for nå har håndballen planer om å ha flaskeinnsamling som et fast opplegg.

IVRIG GJENG: Henrik Svebakk Johansen, Sander Sælid og Adrian Håkestad Verlo var på tomflaskejakt for første gang mandag kveld. Men det blir neppe siste, for nå har håndballen planer om å ha flaskeinnsamling som et fast opplegg. Foto:

Håndball gutter 11 har et ønske om å delta på Elverumturneringen og har tatt saken til panteautomaten.

DEL

Henrik, Sander og Adrian går med tre brede glis mot neste hus. I hendene har de glade guttene to plastposer fulle av tomflasker som de skal pante for å få penger til å dra på turnering. Posene ble lempet inn i bilen til foreldrene som til slutt ble stinne av pant da kvelden var omme.

– I fjor samlet vi inn over 10.000,- bare på dette laget, informerer Eli Svebakk Johansen, en av foreldrene som var med på flaskeinnsamlingen.

Sander er den eneste av guttene som har vært med på innsamlingen tidligere og kan fortelle om stor giverglede blant folk. 

– Det er gøy å samle inn for det er så mange som gir oss flasker, jeg alene pantet flasker for nesten tusen kroner sist gang, forteller han.

Ønske om turnering

Hele laget på 23 gutter er med på innsamlingsdagene. De unge håndballstjernene ringer på dører og spør om folk vil støtte turneringen deres ved å gi bort tomflasker. På forhånd hadde guttene lagt små lapper med budskapet sitt i postkassene til de som bor i de aktuelle veiene. Målet er å samle inn nok flasker slik at de kan være med på Elverumcupen i år og.

– Vi var der i fjor og det var så bra at vi bra må tilbake i år, sier Adrian.

Gutta kan fortelle at de allerede har samlet inn en god del pant i Nedre Liavei. Flaskene blir så sendt til et firma som teller opp panten.

Fast opplegg fremover

En av foreldrekontaktene i HIF håndball, Agnethe Solid kan avsløre at flaskeinnsamlingen i år gikk over all forventning.

– Etter suksessen har HIF Håndball nå planer om å kjøre flaskeinnsamling som et fast dugnadsopplegg, informerer Solid og legger til:

– Vi er kjempefornøyde med innsatsen og fikk inn mye mer enn vi hadde trodd, men siden vi har brukt er annet selskap til å pante flaskene vet vi ikke nøyaktig hvor mye vi har fått inn i år enda.

Artikkeltags