Fortviler over sigarettsneiper langs strendene: – Det er direkte farlig

FARLIG: Småbarnsmamma Linn-Karin Lundhaug syns askebegrene på strendene i byen er kritikkverdige. Høyden på askebegrene gjør ikke sigarettsneipene noe mindre tilgjengelig for sønnen.

FARLIG: Småbarnsmamma Linn-Karin Lundhaug syns askebegrene på strendene i byen er kritikkverdige. Høyden på askebegrene gjør ikke sigarettsneipene noe mindre tilgjengelig for sønnen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Om sneipene ikke havner i barnemunner eller i magen på dyr, ender de opp i havet. – Uspiselig, sier Linn-Karin Lundhaug om kastingen av sigarettsneiper og snus langs strendene i byen.

DEL

HOLMESTRAND: Lundhaug opplever sin første sommer som småbarnsmor og er ikke fornøyd med det hun ser, verken på Hageman eller Dulpen.

– Det er så mye sneiper og snus på bakken, i sanden og på plenen. Det er direkte farlig for små barn som skal smake på alt de finner og ikke minst brannfarlig nå i denne varmen, sier Lundhaug som heller ikke er fornøyd med askebegrene på strendene.

– Det ser mer ut som forsøplede blomsterpotter og det hadde vært mye koseligere å bruke de til dette – de mangler lokk og er plassert i en veldig feil høyde da barn lett kommer til, presiserer hun.

Ansvar for egen søppel

Driftsleder Tore Mønster Nielsen forklarer at kommunen rydder strendene for sneiper og annet søppel regelmessig, og at det er en grunn til at askebegrene mangler lokk og netting som beskyttelse.

– Folk tar det rett og slett med seg hjem, nettingene blir borte omtrent fortere enn vi får satt dem opp, forteller han.

Dersom det ikke blir gjort noe med askebegrene håper Lundhaug folk heller tar med seg sneipene hjem enn å bruke askebegrene på strendene når de ikke er sikret.

– Er man voksen nok til å røyke, er man voksen nok til å ta ansvar for egen søppel. Det er bare å ta med seg en tomflaske med litt vann på og putte sneipene i den, det har ikke noe for seg å bruke askebegrene her når sneipene ligger lett tilgjengelig for små barn.

Fremover velger hun isteden å reise til Sandsletta.

– Det er ikke noe koselig å spise eller grille her når det ser slik ut, på Sandsletta er det mye renere. Det blir vår strand fremover, sier hun og håper at det vil bli gjort en endring med askebegrene i nær framtid.

Artikkeltags